AKTUÁLIS HÍREINK

Halálos tűzeset Békéscsabán 2024. május 06.

Hétfő délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Békéscsabán kigyulladt egy hétvégi ház. A Boglyás utcában lévő ötven négyzetméteres épület egyik szobájában volt tűz tizenöt négyzetméteren. A kiérkező tűzoltók kihoztak egy hatvanas éveiben járó férfit az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Ágy, szekrény, hűtőszekrény, asztal és felhalmozott hulladék izzott az épületben. A tűzoltók megfékezték az izzást és egy gázpalackot is kihoztak a házból.

Három vármegyében és Budapesten lesz szúnyoglárva-gyérítés 2024. május 06.

Budapest mellett Komárom Esztergom, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében lesz szúnyoggyérítés, összesen 1700 hektáron. A héten Komárom-Esztergom vármegye Duna-menti részén, Budapest vízpartjain, a Csepel-sziget térségében, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében végeznek biológiai szúnyoggyérítést. A biológiai módszer során egy természetes baktérium által előállított fehérjét tartalmazó szert juttatnak a vízbe, amely kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el.

Koszorúzással kezdődött a Szent Flórián előtti tisztelgés 2024. május 03.

Szent Flórián a tűzoltók, tüzes szakmák védőszentje, akire május negyedikén emlékezünk. Ez a nap egyúttal alkalmat teremt arra is, hogy a katasztrófavédelem elismerje legkiválóbb munkatársait. Az ünnepnap előtti pénteken a szervezet székházában koszorúzással kezdődött a tisztelgés, majd csaknem kétszáz kolléga részvételével zajlott az a hagyományos rendezvény, amelyen nemcsak az ünnepi beszédben esett szó a helytállásról, hanem a kollégák méltatásában is.

Halálos tűz Kámban 2024. május 02.

Csütörtök reggel érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy Kámban egy megégett holttestet találtak. A település Petőfi Sándor utcájában fekvő családi házban egy egyedül élő, idős, gondozás alatt álló nő ruházata égett. A fürdőszoba fala kormozódott, azonban az áldozat ruháján kívül más nem égett meg. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, a tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen

VIHARJELZÉS

Balaton

MÁSODFOK

Balaton illusztráció

Fertő-tó

MÁSODFOK

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció