AKTUÁLIS HÍREINK

Nemzetközi tanfolyam külföldi trénerekkel 2024. május 17.

Harmadik ENSZ INSARAG Irányelv szerinti újraminősítésére készül a HUNOR mentőszervezet, amelynek keretében külföldi szakértők bevonásával INSARAG Koordinációs és Irányítási Rendszer (ICMS) tanfolyamot tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Idén is megnyílnak a szertárkapuk 2024. május 17.

Sokak számára ismerős rendezvény a Nyitott szertárkapuk programsorozat. A gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint országszerte nagy várakozás előzi meg. Idén május 26-án, azaz a hónap utolsó vasárnapján várják a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok azokat a családokat, amelyek szívesen barangolnának a tűzoltólaktanyák szertárkapuin belül.

Csapatmunka után az egyéni tudás a reflektorfényben 2024. május 16.

A IV. Ügyeleti Szakmai Verseny záró napján írásbeli teszt várta a műveletirányítókat, akiknek jellemzően csak a hangjával találkoznak a segítséget kérők. Ezúttal azonban nem csapatban dolgoztak, és nem kellett segélykérőhívásokat sem fogadniuk, csupán egy tollat kaptak a kezükbe és az egyéni tudásuk került a fókuszba.

A legjobb ügyeletesek versenye 2024. május 15.

Május 14-én kezdődött és 16-ig tart a IV. Ügyeleti Szakmai verseny. A balatonföldvári Jogar Továbbképző Központban rendezett megméretésen extrém helyzeteket és valóságos forgatókönyvek alapján összeállított szituációkat is fel kell dolgozniuk az ügyeleteseknek. A beavatkozások láthatatlan láncszemei, azaz a háttérből koordináló műveletirányítók feladatköre összetett és nagy felelősséggel jár, még akkor is, ha a szakemberek „csak” a monitorokon keresztül figyelhetik az eseményeket.

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat 2024. május 13.

A Szigetközben a korábbi esőzések, a Tisza mentén pedig a folyó megemelkedett vízszintje miatt számos területen alakultak ki szúnyogtenyészőhelyek. Az egyre melegebb időben megkezdődött a kifejlett szúnyogok rajzása. A legtöbb vérszívóra a folyók és tavak mentén kell számítani, de a visszamaradt pocsolyák is ideális élőhelyet jelentenek számukra, így akár vízpartoktól távolabb is jelentős ártalom alakulhat ki.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen

VIHARJELZÉS

Fertő tó

MÁSODFOK

Fertő tó illusztráció

Balaton

ELSŐFOK

Balaton illusztráció

Velencei-tó

ELSŐFOK

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció