BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szervezetünk hírei
Tűzzel, Vassal! Az idén Vas megyében küzdenek a tűzoltók a legerősebbnek járó kitüntető címért
2018. május 22. 09:08
Tűzzel, Vassal! Az idén Vas megyében küzdenek a tűzoltók a legerősebbnek járó kitüntető címért A Vas megyei Bük városa ad otthont augusztusban az országos TFA versenynek. A TFA (Toughest Firefighter Alive), azaz a legerősebb tűzoltók versenye egy kétnapos viadal, amely próbára teszi a versenyzőket.
A bevetési védőruhában, légzőkészülékben rajthoz álló tűzoltók szinte akciófilmek hőseivé válnak akkor, amikor nyolcvan kilós bábut cipelnek a hátukon, majd több méter magas palánkra kapaszkodnak fel, tömlőket húznak fel az állványra, nehéz téglatestet visznek magukkal egy alagútban, vagy éppen vízsugárral célba lőnek, kalapálnak… és mindez csak egy része a fizikai állóképességet igénylő feladatoknak.
 
A TFA nemcsak fizikai erőpróba, hanem szellemi, lelki próbatétel is, megméretik a felkészültség, a csapatszellem és a kitartás, a küzdeni akarás és a kudarctűrő-képesség is. A Budapestről indult, Orosházán folytatódott, az idén Bükön otthonra találó, évről évre mind nagyobb érdeklődést kiváltó verseny túllépett az ország határain is, hiszen a mezőny nemzetközivé bővült. A résztvevők csakis komoly felkészülés után vághatnak bele a viadalba, a feladatok nagy megterhelést jelentenek fizikailag, teljesítésük emellett komoly koncentrációt is igényel. Éppen ezért is népszerű ez a fajta megmérettetés a tűzoltók között, akik a próbatételek során bizonyítani tudják, hogy az elszántság és az elhivatottság hatalmas teljesítményekre sarkall.
 
A verseny önmagában is izgalmas, de az azt kísérő rendezvények is alkalmat adnak arra, hogy a rendezvény iránt érdeklődők elmélyüljenek a tűzoltói hivatás rejtelmeibe, és megismerhessék a katasztrófavédelem munkáját. Minderre augusztus 24-25-én nyílik lehetőség, a Vas megyei Bükön.

A versenyre történő jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva érhető el.

 
Fotó: Illusztráció - Baráth Ilona tű. főhadnagy - Békés MKI

Kapcsolódó képek:
Tűzzel, Vassal! Az idén Vas megyében küzdenek a tűzoltók a legerősebbnek járó kitüntető címért Tűzzel, Vassal! Az idén Vas megyében küzdenek a tűzoltók a legerősebbnek járó kitüntető címért Tűzzel, Vassal! Az idén Vas megyében küzdenek a tűzoltók a legerősebbnek járó kitüntető címért
Letölthető dokumentum(ok):