BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Harmadik ülését tartotta a CTIF Tűzvizsgáló Munkacsoportja Harmadik ülését tartotta a CTIF Tűzvizsgáló Munkacsoportja
2019. május 24. 13:17

A Nemzetközi Tűzoltószövetség munkacsoportja május 21-23. között tartotta harmadik ülését Hollandiában, két tűzoltó képzési központban, Enschedeben és Arnhemben. A megbeszélésen tizenhárom tagállam képviselői vettek részt.

Kétnapos hatósági felkészítés zajlottKétnapos hatósági felkészítés zajlott
2019. május 22. 15:53

Idei év első közös értekezletét tartotta a hatósági szakterület május 20-21-én Balatonföldváron, a megyei iparbiztonsági főfelügyelők, a megyei hatósági szolgálatvezetők és helyettesük, valamint a megyei hatósági osztályvezetők részvételével. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete által szervezett képzés célja a szakmai ismeretek bővítése, a mindennapi gyakorlati jogalkalmazással kapcsolatos kérdések áttekintése, valamint a tapasztalatok megosztása volt.

Utolsó felkészülési fázisában a HUNORUtolsó felkészülési fázisában a HUNOR
2019. május 22. 14:57

A felkészülési sorozatának utolsó lépéseként tartotta meg gyakorlatát a HUNOR mentőszervezet versenycsapata szerdán délelőtt Budapesten, a Citadellán. Két hét múlva már a belgiumi Namur-ban, a Grimpday elnevezésű kötéltechnikai világversenyen kell hogy bizonyítson a csapat.

Megnyílnak a szertárkapuk szombatonMegnyílnak a szertárkapuk szombaton
2019. május 21. 11:59

Gyermeknap alkalmából idén is tárt kapuval várják az érdeklődőket május huszonötödikén a tűzoltószertárak. Valamennyi hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, emellett több mint kétszáz önkéntes egyesület, félszáznál több önkormányzati tűzoltóság és hat egyéb, tűzvédelemhez közel álló szervezet életébe tekinthetnek be kicsik és nagyok ezen a napon.

Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok
2019. május 20. 18:48

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Népszerű volt a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a Múzeumok MajálisánNépszerű volt a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a Múzeumok Majálisán
2019. május 20. 12:50

Hömpölygött a tömeg a Nemzeti Múzeum felújított kertjében a május 18-19-i hétvégén, a Múzeumok Majálisán. A kiváló alaphangulathoz a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának sokszínű játéka is hozzájárult.

A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben dolgoznak a héten  A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben dolgoznak a héten
2019. május 20. 10:34

Változatlanul csapadékos az időjárás, ami az elmúlt napok napsütésével párosulva optimális körülményeket biztosít a szúnyogok fejlődéséhez. A Szigetköz elárasztása miatt a területen megkezdődött a kifejlett szúnyogok rajzása, ezért itt koncentrált kezelésekre van szükség. A lárvák számát a Duna alsó szakaszán, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is csökkentik a héten.

Münchenben tett szakmai látogatást a főigazgatóMünchenben tett szakmai látogatást a főigazgató
2019. május 20. 10:11

Május tizenhatodikán és tizenhetedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság háromfős szakmai küldöttsége látogatott Münchenbe, ahol a delegáció tagjai Bajorország belügyminisztériumának szakmai vezetőivel találkoztak.