BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Biztonság és együttműködésBiztonság és együttműködés
2017. december 15. 15:49

Az E.ON Hungária Zrt. az elmúlt években több alkalommal is támogatta a katasztrófavédelem beavatkozó állományának szakmai képzését és eszközfejlesztését. A cég december tizenötödikén ezer pár, elektromos áramütés ellen védelmet nyújtó kesztyűt és újabb húsz szén-monoxid-mérőt adományozott a tűzoltóknak.

Tudományos pályamunkákkal a megelőzésértTudományos pályamunkákkal a megelőzésért
2017. december 15. 12:14

December 15-én tartotta ünnepi ülését a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács. A grémium októberben hirdette meg pályázatát, a legjobb pályaművekért járó díjakat az év végi rendezvényen adták át.

Tehetséggondozás a Nemzeti Közszolgálati EgyetemenTehetséggondozás a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
2017. december 15. 07:42

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Honvédtisztképző Kara, a Nemzetbiztonsági Intézet és a Katasztrófavédelmi Intézet az idén is meghirdette az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek öt tagozatában 29 pályaművet mutattak be a tudományos élet iránt érdeklődő hallgatók.

Biztonságosak az óvodák és bölcsődék
2017. december 14. 10:15

A katasztrófavédelem évről évre tart tematikus hatósági ellenőrzés-sorozatot. A katasztrófavédelmi kirendeltségek a tavalyi évben a középmagas és magas épületeket helyezték a figyelem fókuszába, ez év őszén pedig az óvodák és bölcsődék tűzvédelmi helyzetét vizsgálták. Azt, hogy a vizsgálatok célja a tűzbiztonság javítása volt, az a tény mutatja leginkább, hogy az intézményfenntartók, vezetők és üzemeltetők az ellenőrzések megkezdését megelőző két hónapban konzultálhattak a hatóság képviselőivel.

Ülésezett a magyar-szlovén állandó vegyes bizottságÜlésezett a magyar-szlovén állandó vegyes bizottság
2017. december 13. 12:32

A szlovéniai Ig településen, a Szlovén Polgári Védelmi és Katasztrófa-segítségnyújtási Képzési Központban tartotta sorrendben tizennyolcadik ülését a Magyar-Szlovén Katasztrófavédelmi Állandó Vegyes Bizottság december 12-én. A tanácskozáson áttekintették többek között a 2017-es év együttműködésének eredményeit, illetve elfogadták a jövő évre vonatkozó munkatervet.

Átvették a pályázaton nyert felszereléseket a fővárosi és Pest megyei szervezetekÁtvették a pályázaton nyert felszereléseket a fővárosi és Pest megyei szervezetek
2017. december 11. 15:57

A központi költségvetésben 2017-ben hatszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. December tizenegyedikén, az országban elsőként, a Fővárosi és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megállapodást kötött egyesületek és mentőcsapatok vehették át a pályázaton nyert eszközöket, felszereléseket.

Évzáró ülést tartott a Polgári Védelmi Tanácsadó TestületÉvzáró ülést tartott a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület
2017. december 11. 09:18

Tudományos üléssel zárta az idei esztendőt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Polgári Védelmi Tanácsadó Testülete pénteken. A tanácskozáson az aktuális szakmai témák mellett több tudományterületet érintő kérdések is terítékre kerültek. A Magyar Tudomány ünnepségsorozat keretében megtartott nyilvános vitának a Magyar Polgári Védelmi Szövetség adott helyet, azon a Magyar Környezetvédelmi Egyesület és a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület is részt vett.

A főigazgatóságon járt a MikulásA főigazgatóságon járt a Mikulás
2017. december 08. 18:23

Szokásos december eleji körútja során a Télapó útba ejtette a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot is. Némi késéssel érkezett ugyan, de december nyolcadikán végül a központi szervezet, a Fővárosi és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Gazdasági Ellátó Központ munkatársainak gyermekei is találkozhattak a Mikulással. És mert sok beszédnek sok az alja, íme a Télapó szavakban…