BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Átadták az alkotói pályázat díjait
2018. május 25. 15:11

A Fővárosi Nagycirkuszban tartották meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázat 2018. évi díjátadó ünnepségét. Az előző évek hagyományait követve idén is óvodások, általános iskolások és középiskolások vehettek részt a kreatív megmérettetésen. A beérkezett több mint ötezer pályamű alkotói közül a legjobbjak értékes ajándékokban részesültek.

Amerikai tábornok látogatott az NKE Katasztrófavédelmi IntézetéhezAmerikai tábornok látogatott az NKE Katasztrófavédelmi Intézetéhez
2018. május 25. 14:59

Május 25-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézeténél tett látogatást az Amerikai Egyesült Államok szárazföldi haderejének nyugalmazott altábornagya, Thomas P. Bostick PhD.

Hősiesen helytállók és születésnaposok köszöntéseHősiesen helytállók és születésnaposok köszöntése
2018. május 25. 13:10

Május huszonötödikén hősies helytállásért odaítélt elismeréseket és születésnapi ajándéktárgyakat adott át az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

Doktoranduszok konferenciája a közszolgálati egyetemen   Doktoranduszok konferenciája a közszolgálati egyetemen
2018. május 23. 17:14

„Kihívások – Lehetőségek – Megoldások a katonai műszaki tudományok területén” címmel tartottak tudományos konferenciát május 23-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ahol a Katonai Műszaki Doktori Iskola doktorandusz hallgatói tartottak előadásokat.

Felkészítés-sorozat a főigazgatóságonFelkészítés-sorozat a főigazgatóságon
2018. május 23. 15:15

Május 23-24-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelősége felkészítést tart az önkéntes tűzoltó egyesületek, a létesítményi, illetve az önkormányzati tűzoltóságok képviselői számára. Szerdán az együttműködési megállapodással rendelkező egyesületek delegáltjai részvételével tartott találkozón több aktuális kérdés került terítékre a speciális beavatkozást igénylő esetektől kezdve a szakfelszerelések felülvizsgálatán át a támogatási pályázatokkal összefüggő dokumentációig.

Képzéssorozattal a vízanalitikai eszközök hatékony használatáértKépzéssorozattal a vízanalitikai eszközök hatékony használatáért
2018. május 22. 14:31

Három hónap alatt összesen hét alkalommal egy-egynapos felkészítésen vesznek részt a fővárosi és megyei katasztrófavédelmi mobil laborok munkatársai, hogy készségszinten tudják használni a nemrégiben beszerzett vízanalitikai és vízmintavételi készleteket. Május huszonkettedikén a Komárom-Esztergom, a Fejér és a Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság mobil laborjának legénysége vett részt a képzésen.

Ötödik hete zajlik a központi szúnyoggyérítésÖtödik hete zajlik a központi szúnyoggyérítés
2018. május 22. 12:41

Az elmúlt hétre tervezett szúnyoggyérítést jelentős mértékben akadályozta a kedvezőtlen időjárás. A tervezett 67 ezer hektárból alig több mint 16 ezer hektáron sikerült elvégezni a munkálatokat. Így ezen a héten elsőként az elmúlt héten nem kezelt területeken dolgoznak majd a vérszívók számának csökkentése érdekében.

Tűzzel, Vassal! Az idén Vas megyében küzdenek a tűzoltók a legerősebbnek járó kitüntető címértTűzzel, Vassal! Az idén Vas megyében küzdenek a tűzoltók a legerősebbnek járó kitüntető címért
2018. május 22. 09:08

A Vas megyei Bük városa ad otthont augusztusban az országos TFA versenynek. A TFA (Toughest Firefighter Alive), azaz a legerősebb tűzoltók versenye egy kétnapos viadal, amely próbára teszi a versenyzőket.