BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Szakértők továbbképzése tűzkísérlettel egybekötveSzakértők továbbképzése tűzkísérlettel egybekötve
2019. november 20. 16:40

Építész tűzvédelmi és tűzvizsgálati tűzvédelmi szakértők részére szervezett továbbképzést november 20-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A szakmai nap helyszínét a balatonföldvári Hotel Jogar biztosította.

Rajz- és irodalmi pályázatot hirdet a Katasztrófavédelem Központi MúzeumaRajz- és irodalmi pályázatot hirdet a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma
2019. november 20. 14:11

A Ne égess! elnevezésű pályázatot immár tizenharmadik alkalommal írták ki a szervezők. Két korcsoport alkotásait és írásműveit várják január végéig. A pályázatnak különleges apropót ad az, hogy jövőre 150 éves évfordulója lesz annak, hogy megalakult az első budapesti tűzoltóság.

Szlovéniában ülésezett a vegyes bizottságSzlovéniában ülésezett a vegyes bizottság
2019. november 19. 15:39

Huszadik ülését tartotta a Magyar-Szlovén Katasztrófavédelmi Állandó Vegyes Bizottság a szlovéniai Mala Nedelján november 18-19-én. A találkozón a delegációk áttekintették az előző ülés óta történt jelentősebb eseményeket, a két ország közötti szakmai együttműködést, valamint a közeljövőre vonatkozó terveket.

Továbbképzésen a tűzoltósági főfelügyelőkTovábbképzésen a tűzoltósági főfelügyelők
2019. november 19. 14:27

Balatonföldváron értekeztek november 18-19. között a katasztrófavédelem tűzoltósági főfelügyelői. A kétnapos tanácskozáson résztvevők a mentő tűzvédelem és a tűzvizsgálat aktuális és jövőt érintő kérdéseit tekintették át.

Hevesi tűzoltók nyerték az erős emberek versenyétHevesi tűzoltók nyerték az erős emberek versenyét
2019. november 19. 07:59

Az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pontszerző bajnokságának utolsó fordulójaként rendezték meg a fekvenyomóversenyt november 18-án Székesfehérváron. A viadalon összesen húsz csapat százharmincöt versenyzője mérte össze erejét. A bajnokság legerősebb tűzoltójának a fővárosi Buda Richárd tűzoltó őrmester bizonyult, csapatversenyben Heves megye győzött.

Megtartotta éves továbbképzését a krízisintervenciós csoportMegtartotta éves továbbképzését a krízisintervenciós csoport
2019. november 18. 07:29

Az elmúlt évek hagyományait folytatva november 15-16-án Balatonföldváron megtartotta továbbképzését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Krízisintervenciós Csoportja (KINCS).

Kilencszázhuszonötmillió forintnyi eszköz és képzés pályázatok révénKilencszázhuszonötmillió forintnyi eszköz és képzés pályázatok révén
2019. november 15. 14:50

November 15-én a fővárosi és Pest megyei szervezetek kapták meg a pályázati úton beszerzett eszközöket és a képzésre feljogosító dokumentumot. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Ferihegyi úti raktárbázisán ötvenegy szervezet képviselői voltak jelen. Az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására országosan összesen 700 millió forintot, míg az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatására 225 millió forintot biztosított a központi költségvetés 2019-ben.

Kéményseprők tanácskoztakKéményseprők tanácskoztak
2019. november 15. 11:51

Idei második értekezletét tartotta meg november 14-15-én a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete Balatonföldváron. A megyei ellátási csoportvezetők és gazdasági ügyintézők részvételével megtartott rendezvény célja a szakmai ismeretek bővítése, az adminisztrációs és iratfegyelemmel kapcsolatos kérdések áttekintése, a tapasztalatok megosztása, valamint a jövő évi tervezés szempontjainak egyeztetése volt.