BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Középpontban a tűzoltókészülékek karbantartása és felülvizsgálata Középpontban a tűzoltókészülékek karbantartása és felülvizsgálata
2017. október 16. 16:34

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon október 16-án megtartott tűzvédelmi szakértői továbbképzésen a tűzvédelmi műszaki irányelvekről, a jogszabályi előírások változásairól, a piacfelügyeleti eljárások tapasztalatairól, továbbá szakmai gyakorlati tapasztalatokról kaptak tájékoztatást a jelenlévők.

Indul a fűtési szezon!Indul a fűtési szezon!
2017. október 13. 12:09

Az elmúlt hetek hűvösebb napjain már sokan fűteni kezdtek, vasárnaptól pedig hivatalosan is elindul a szezon, vagyis a fűtési rendszer egészen tavaszig gyakorlatilag folyamatosan működik majd. A biztonságos működéshez elengedhetetlen néhány fontos szabály betartása:

Együttműködési megállapodás a Magyar PB-Gázipari EgyesülettelEgyüttműködési megállapodás a Magyar PB-Gázipari Egyesülettel
2017. október 13. 10:41

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar PB-Gázipari Egyesület október 13-án együttműködési megállapodást kötött. A kooperáció elsődleges célja, hogy minél inkább megelőzhető legyen a veszélyes anyagok ellenőrizetlen szabadba jutása, illetve az, hogy bekövetkezett esemény esetén minél gyorsabban és hatékonyabban lehessen a károkat elhárítani, akár egymás tapasztalatait és a két szervezet rendelkezésre álló erőit, eszközeit kihasználva.

Levizsgáztak a veszélyes áruk vasúti szállítását vizsgáló ellenőrök Levizsgáztak a veszélyes áruk vasúti szállítását vizsgáló ellenőrök
2017. október 13. 07:41

Huszonhét hallgató tett sikeres vizsgát annak a négynapos képzésnek a végén, amelyet a veszélyes áruk vasúti szállítását ellenőrző katasztrófavédelmi szakemberek számára szerveztek a hét első felében. A kurzust Pécelen, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban (KOK) tartották, immár a hatodik alkalommal.

Központi labor fejlesztése
2017. október 12. 16:09

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

Több mint ezeregyszázan mentek el vért adniTöbb mint ezeregyszázan mentek el vért adni
2017. október 11. 16:03

Néhány nappal a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja, október 13-a előtt országos véradást szervezett a katasztrófavédelem. A szervezet tagjai közül ebben az évben ezeregyszázhuszonnégyen jelentkeztek véradásra.

Felkészítésen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatokFelkészítésen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatok
2017. október 11. 15:15

A megyei főügyeleti osztályvezetők és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatok parancsnokainak tartottak továbbképzést október tizenegyedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A találkozón egyebek mellett a tűzvizsgálatról, a vasúti balesetekről, a mentő tűzvédelem aktualitásairól esett szó, és a résztvevők két áprilisi tűzesetet is részletesen megtárgyaltak.

Alapos képzés után sikeres vizsga
2017. október 11. 10:31

Október 10-én vizsgázott le az a huszonegy katasztrófavédelmi szakember, aki szeptemberben kezdte meg a veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzésével kapcsolatos képzést. Az írásbeli és szóbeli vizsga a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon zajlott.