BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
A hetven évet ünnepeltékA hetven évet ünnepelték
2018. július 16. 14:10

Egy jó hangulatú, nyugdíjas-találkozóval egybekötött családi nappal zárta a 2017/18-as oktatási évet július tizenhatodikán a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ.

Budapesten és Székesfehérváron is repülőről permetezik a szúnyogokatBudapesten és Székesfehérváron is repülőről permetezik a szúnyogokat
2018. július 16. 12:22

A tervek szerint ezen a héten 241 településen és kilenc budapesti kerületben (III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., XXIII.), összesen 56 ezer hektáron permetezik a szúnyogokat. A főváros mellett Baranya, Tolna, Zala, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében gyérítik a vérszívókat. Budapesten a korábbi földi kezelések mellett légi módszert is alkalmaznak majd a Duna menti kerületekben, Székesfehérváron pedig idén először száll fel a repülőgép. A Szigetközben ismét jelentős számban vannak szúnyogok, az érintett településeken földi eljárással lépnek fel ellenük a szakemberek.

„Megtanultuk nemcsak rendesen felvenni, hanem méltósággal viselni is az egyenruhát…”„Megtanultuk nemcsak rendesen felvenni, hanem méltósággal viselni is az egyenruhát…”
2018. július 13. 14:22

Így fogalmazott az a tűzoltó őrmester, aki a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ július tizenharmadikán kibocsátott, több mint százhúsz tűzoltóhallgatója nevében mondott válaszbeszédet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál tartott ünnepségen. A Tűzoltó II. szakképzésben részt vett tiszthelyettesek öthónapos képzést követően kezdik meg hivatásos szolgálatukat.

Kötéltechnikai képzésen a HUNOR alegységeKötéltechnikai képzésen a HUNOR alegysége
2018. július 12. 16:16

Július 12-13-án Miskolcon, Magyarország legnagyobb kötéltechnikai oktató központjában vendégeskednek a HUNOR hivatásos mentőszervezet kötéltechnikai mentő alegységének tagjai.

Már most itt van a kémények karbantartásának ideje Már most itt van a kémények karbantartásának ideje
2018. július 10. 11:45

Noha még javában tart a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését már most elvégeztetni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység.

Július második hetében is folytatódik a szúnyogok gyérítéseJúlius második hetében is folytatódik a szúnyogok gyérítése
2018. július 09. 14:43

Ezen a héten 176 településen és hét budapesti kerületben – az országos szúnyoggyérítési program keretében – légi és földi kémiai, valamint biológiai kezeléseket is végrehajtanak a kivitelezők. Hétfőtől vasárnapig összesen 63 ezer hektárt kezelnek ilyen módszerekkel a szakemberek.

Tatán folytatódott a tűzoltóversenyek hagyományaTatán folytatódott a tűzoltóversenyek hagyománya
2018. július 09. 08:14

A hétvégén, július 6-8. között tartották meg Tatán a IX. Országos Ifjúsági és a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyt. A rendezvényt a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ), a tatai önkormányzattal együttműködve, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetséggel közösen szervezte meg. Az Esély Budapest Alapítvány tatai táborában és a Tatai Olimpiai Központban megtartott versenyek szervezésében a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vett.

Elhunyt Bakos Attila tűzoltó századosElhunyt Bakos Attila tűzoltó százados
2018. július 07. 22:42

Életének 53. évében, 2018. július 7-én elhunyt Bakos Attila tűzoltó százados, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Katasztrófavédelem Központi Zenekara szólamvezetője.