Meghalt egy ember Fóton

2021. január 27. 09:05

Egy negyvennyolc négyzetméteres, hullámpala fedésű, fa tetőszerkezetű házban keletkezett tűz kedd este a Vadas dűlőben. A tűzhöz a fővárosi hivatásos és önkéntes, valamint a fóti önkéntes tűzoltók vonultak, akik a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. Az oltási munkálatok közben az egységek két propánbutángáz-palackot vittek ki az ingatlanból. Az épületben egy holttestet találtak, egy másik ember pedig súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretein belül vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.

Késő este Győrben is volt lakástűz, a mentőszolgálat szakemberei innen egy súlyos-életveszélyes sérültet szállítottak kórházba.

 A legtöbb lakástüzet magukra hagyott gyertyák, hibás elektromos eszközök, vagy túlterhelt elektromos hálózat okozzák. Az is gyakori, hogy a fűtés, a főzés, vagy a dohányzás áll a lakástüzek hátterében.

 Azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző az ilyen otthonokban. A füstérzékelő a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni. Minél hamarabb tudomást szerzünk a tűzről, annál több időnk van kimenekülni az épületből és a tűzoltókat hívni, akik így több értéket tudnak megmenteni.

 

Fotó: Fót Aqua ÖTE