Hírek aloldal fejlécképe

Szervezeti hírek

Eldörrent a startpisztoly a Szekszárdi Atlétika Pályán 2022. május 26.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezésében rendezték meg május 26-án, Szekszárdon a BM OKF pontszerző Országos Atlétika Bajnokságot. Összesen 18 megye 226 versenyzője sorakozott fel a rajtvonalon.

Ülésezett a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács 2022. május 26.

Videókonferencia keretében tartotta meg soros ülését a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács. A tavaszi ülésen, május 23-án a pályázatokkal kapcsolatos elképzelések és célok kerültek szóba.

Halálos tűzeset Okányban 2022. május 26.

Csütörtök reggel hétkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Békés megyei Okányban ég egy családi ház teteje az Erzsébet királyné utcában.

Sok munkát adott a tűzoltóknak a tegnapi vihar 2022. május 26.

A tegnapi vihar miatt szerdán 238 tűzoltói beavatkozásra volt szükség országszerte. A legtöbb munkát Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyében adta a viharos időjárás a tűzoltóknak.

Tűzmegelőzésben a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lett a legjobb 2022. május 25.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli objektumában május 25-én tartották meg a VII. Országos Tűzmegelőzési Vetélkedőt. A csapatversenyt a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata nyerte, egy évig ők őrzik a vándorserleget.

Elismerések, születésnapi köszöntések 2022. május 25.

Hősies helytállásukért főigazgatói elismerést, illetve kerek születésnapjuk alkalmából belügyminiszteri, valamint főigazgatói ajándéktárgyat vehettek át az arra érdemesek május 25-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Munkában az alkotói pályázat zsűrije 2022. május 24.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szakmai zsűrije május 24-én elbírálta az idei alkotói pályázat országos döntőjéig továbbjutott pályamunkákat. A legváltozatosabb kategóriában készült alkotások mindegyike a tűzoltói hivatást mutatta be.

Díszoklevél a tűzmegelőzésért 2022. május 23.

A Vöröskereszt és Vörös Félhold világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt díszoklevélben fejezte ki köszönetét a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottságának. A kiváló együttműködésért járó elismerést Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő, az OTB ügyvezető elnöke vehette át.

Hét megye 252 településen lesz szúnyoggyérítés a héten 2022. május 23.

A héten 4 Bács-Kiskun, 65 Borsod-Abaúj-Zemplén, 3 Hajdú-Bihar, 6 Heves, 42 Jász-Nagykun-Szolnok, 4 Pest és 128 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen lesz szúnyoggyérítés.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák 2022. május 20.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Gázrobbanás és tíz méterre felcsapó lángoszlop Nagykanizsán 2022. május 19.

Különböző gázhálózati veszélyhelyzetekkel, robbanással, tízméteres lángoszlopokkal találták szembe magukat a tűzoltásvezető beosztásban szolgáló tűzoltók az E.ON és a katasztrófavédelem május 19-i közös képzésén. Májusban és júniusban csaknem ötszáz hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó vesz részt az E.ON nagykanizsai tanpályájára szervezett gyakorlati oktatáson. A tűzoltók a gázipari veszélyhelyzetekkel, a különféle oltási feladatokkal így életszerű helyzetben, mégis biztonságos körülmények között találkozhatnak.

Bokrétaünnep az új kecskeméti tűzoltólaktanyában 2022. május 18.

Az új kecskeméti tűzoltólaktanya építése ütemesen halad és látványos szakaszához érkezett. A laktanya elérte a legmagasabb pontját, hiszen elkészült a tömlőszárító torony is. Május 18-án bokrétaünneppel egybekötött bejáráson nyílt lehetősége a meghívott vendégeknek és a sajtó képviselőinek körbejárni a többfunkciós létesítményt. A beruházás várhatóan 2023 tavaszán fejeződik be.