Hírek aloldal fejlécképe

Szervezeti hírek

Áldozatot követelt egy túrkevei tűzeset 2023. február 01.

Szerda hajnalban kigyulladt egy száz négyzetméteres, négy lakóegységből álló társasház Túrkevén, az Ecsegi utcában.

Új igazgató a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén 2023. január 31.

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be kedden délelőtt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet február elsejétől a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi igazgatója, Lipták Attila tűzoltó dandártábornok irányítja. A leköszönő dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok ettől a naptól más felelős vezetői beosztásban folytatja szakmai pályafutását.

Tűzmegelőzés az AGROmash EXPO-n 2023. január 30.

A Katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága (OTB) a magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén is képviseltette magát. Az AGROmash EXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép-kiállítás január 25-én nyitotta meg kapuit, az OTB a rendezvény teljes időtartama alatt, január 28-ig várta a látogatókat.

Igazgatóváltás Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2023. január 30.

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be hétfő délelőtt Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet február elsejétől a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség eddigi vezetője, Macz János Zsolt tűzoltó ezredes irányítja. A leköszönő igazgató, Lipták Attila tűzoltó dandártábornok 2023. február elsejétől másik katasztrófavédelmi igazgatóság vezetését veszi át.

Két ember vált tűz áldozatává Győrben 2023. január 30.

Hétfőn hajnalban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kétemeletes társasház tetőszerkezete Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A lakóház tetőterében csaptak fel a lángok, az ott lévő lakás teljesen kiégett. Harmincöt tűzoltó tíz járművel oltotta a lángokat, amelyek több mint kétszáz négyzetméteres területen pusztítottak. A kiégett lakásban ketten tartózkodtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzzel érintett társasházat öt embernek kellett elhagynia. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Tisztjelöltek vizsgáztak a Katasztrófavédelmi Intézetben 2023. január 27.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének hat műveleti és hat iparbiztonsági szakirányon tanuló hallgatója tett sikeres tisztjelölti vizsgát január 27-én.

Halálos tűz Biatorbágyon 2023. január 22.

Vasárnap este érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy teljes terjedelmében ég egy hétvégi ház Biatorbágy külterületén, a Szarvas-hegyen. A húsz négyzetméteres lángoló faházhoz tizenkilenc tűzoltó vonult összesen három járművel.

Áldozatot követelt a tűz Borsodban 2023. január 21.

Szombat délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy épület a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Mérán, és valaki az épületben tartózkodik.

Péntektől Fejérben is a katasztrófavédelem kéményseprői ellenőrzik a kéményeket 2023. január 19.

Fejér vármegyével bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe 2023. január 20-tól. Péntektől a vármegye száznyolc településén, köztük Székesfehérváron és Dunaújvárosban is a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes lakossági kéményseprőipari közszolgáltatást.

Záróvizsgáznak a kritikusinfrastruktúra-védelmi biztonsági összekötők 2023. január 16.

Január tizenhatodikán megkezdődött a kritikusinfrastruktúra-védelmi biztonsági összekötő felsőfokú szakirányú továbbképzés hallgatóinak záróvizsgája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetében. A kétnapos záróvizsgán hetvenhárman adnak számot megszerzett tudásukról.

Halálos tűzeset Zsámbékon 2023. január 16.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes melléképület vasárnap éjjel Zsámbék külterületén. Mire a tűzoltók kiérkeztek, az épület összedőlt, a romok alatt egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Az ingatlanban egy kályha és egy gázpalack is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet a fűtőberendezés okozhatta, de a pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat során tisztázzák.

A Katasztrófavédelmi Intézet is jelen van az EDUCATIO 2023 kiállításon 2023. január 13.

Immár huszonharmadik alkalommal várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, amelynek a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „A” csarnoka ad otthont. A csütörtöktől szombatig tartó börzén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a teljes képzési kínálatával várja a kilátogatókat.