Megkezdődött a XIII. Országos Tűzoltószakmai vetélkedő

2022. június 29. 12:14

A verseny első napján a hivatásos tűzoltók, a második napon pedig a nem hivatásos tűzoltók mérik össze tudásukat.Pénteken az egyéni versenyszámok lesznek napirenden. Több helyszínen, változatos versenyszámokban kell bizonyítaniuk az ország tűzoltóinak. A verseny a szaktudást, a csapatmunkát és az egyéni teljesítményeket is teszteli.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedője Százhalombattán szakmai feladatokkal, Tökölön vezetéstechnikai megméretéssel kezdődött. Az elkövetkező napokban húsz hivatásos és tizenkét, önkéntes, önkormányzati, illetve létesítményi tűzoltókból álló csapat áll majd versenyben. 

A tűzoltóverseny nem pusztán gyakorlati feladatokból áll, a versenyzőknek komoly elméleti tesztekkel is meg kell birkózniuk. A beosztotti, irányítói, gépjárművezetői tesztlap, a gépjárművezetőknek összeállított, kifejezetten nehéz Kresz-teszt, és a verseny izgalma valódi próbatételt jelent, azonban teljesen más jellegűt, mint amit a tűzoltók bevetés közben átélnek.

A beosztotti és irányítói állomány tagjai közül a pénteki egyéni versenyeken csak azok indulhatnak, akik az elméleti feladatokat jól teljesítik. Közülük az első nyolc szakember vághat neki a versenypályának. 

A teljesítendő feladatokat Sándor László tű. alezredes tájékoztatása szerint úgy állították össze, hogy igazi kihívást jelentsen valamennyi résztvevő számára. 

Fotó: Szőke Péter BM OKF