A nem hivatásos tűzoltók küzdöttek

2022. június 30. 16:04

A XIII. Országos Tűzoltószakmai vetélkedő második napján tizenkét csapat mérte össze a tudását. A létesítményi, önkormányzati és önkéntes tűzoltók előtt álló feladatsor teljesítése ugyanolyan felkészültséget igényelt, mint a hivatásosok szerdai versenye.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőjének első versenynapján a hivatásos tűzoltóknak középmagas épületben keletkezett tűz oltását, bent rekedt emberek mentését, gázolaj tartályból való szivárgásának megszüntetését, a veszély elhárítását, valamint sérült mentését kellett megoldaniuk. Húsz csapat versenyzett, valamennyi megyei igazgatóság, valamint a főváros csapata magas színvonalon teljesített. A verseny második napján hasonlóan összetett feladatokkal szembesültek a résztvevők, vagyis az önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltókból összeállt csapatok. 

A versenybírák a szakmaiságot figyelték, büntetőpont járt az időkeret túllépéséért éppúgy, mint a hibás megoldásokért. A szakmai feladatok helyszíne továbbra is Százhalombatta volt, míg Tökölön a vezetéstechnikai megméretés zajlott, szintén a nem hivatásos tűzoltók között.

A szakmai verseny pénteki zárónapján a legjobbak egyéni versenyszámokban mérik össze tudásukat. 

Fotó: Szőke Péter BM OKF