Péntektől Fejérben is a katasztrófavédelem kéményseprői ellenőrzik a kéményeket

2023. január 19. 11:50

Fejér vármegyével bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe 2023. január 20-tól. Péntektől a vármegye száznyolc településén, köztük Székesfehérváron és Dunaújvárosban is a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes lakossági kéményseprőipari közszolgáltatást.

A körülbelül 94 ezer háztartást és a 170 ezer égéstermék-elvezetőt érintő feladat átvételére a katasztrófavédelem felkészült.  

A társasházakba a kéményseprők a jövőben is automatikusan, az év elején közzétett sormunkaterv szerint érkeznek, amelyről hirdetmény útján értesítik az érintetteket. A családi házban élő magánszemélyek pedig ezután is ingyenesen rendelhetik meg a kéményseprőipari szolgáltatást. 

A Fejér vármegyei ügyfélszolgálati iroda Székesfehérváron, a Hosszúsétatér 1. szám alatt várja a kéménysepréssel kapcsolatban intézkedő ügyfeleket, hétfőnként reggel nyolctól este nyolcig, további munkanapokon 8.00 és 14.00 óra között. Telefonon a 1818-as telefonszámon a 9.1-es menüpontot választva, interneten pedig a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ oldalon lehet tájékozódni. A családi házakban élők online is egyeztethetnek időpontot az ingyenes kéményseprői sormunka elvégzésére.

A vármegye településszintű sormunkaterve holnaptól lesz elérhető.