Európai Uniós munkacsoporti irányítóbizottság ülésezett a főigazgatóságon

2023. február 17. 10:07

Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában tartotta éves ülését a veszélyes anyagokkal kapcsolatos ipari balesetek megelőzéséről szóló Seveso III. Irányelv Műszaki Munkacsoportjának Irányítóbizottsága. A résztvevőket Kovács Bonifác tű. ezredes, országos iparbiztonsági főfelügyelő köszöntötte.

Az irányítóbizottság fő feladata az irányelv tagállami szinten történő egységes végrehajtását biztosítani. Ennek érdekében a bizottság szakemberei műszaki szakkérdésekben útmutatókat és módszertani ajánlásokat dolgoznak ki. Az irányelv hazai végrehajtásának elismerését mutatja, hogy 2022-ben az irányítóbizottság tagjai közé választották Domján Iván tű. őrnagyot, a Veszélyes Üzemek Főosztály helyettes vezetőjét. 

A Magyarországon megtartott irányítóbizottsági ülés napirendjén az Európai Unió Közös Kutatóközpontjának (EU JRC) honlapján közzétett műszaki szakmai kiadványok felülvizsgálata, a tagállami végrehajtási tapasztalatok figyelemmel kísérése, valamint a következő évek munkaprogramjának elkészítése volt.

Az irányítóbizottság legközelebb Dániában ülésezik.