Kinevezések és elismerések a főigazgatóságon

2020. január 29. 14:35

Ünnepélyes keretek között tették le esküjüket január 29-én azok, akik ettől a pillanattól kezdve tisztként szolgálnak a katasztrófavédelem állományában. Velük együtt azokat is elismerték a főigazgatóságon, akik hősies cselekedetükkel példát mutattak hivatásosoknak és civileknek egyaránt.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója tizenhét kollégát nevezett ki első tisztté. Az esküt tevő tűzoltók Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, általános főigazgató-helyettestől vehették át a kinevezésről szóló dokumentumot.

A tiszti kinevezések átvétele után a Hősies helytállás elismerésben részesült kollégák méltatása következett.

2019. november 29-én a 32-es úton két személyautó ütközött frontálisan, a baleset sérültjein elsőként Csabai Tamás, jászalsószentgyörgyi önkéntes tűzoltó segített.

Hősies helytállásáért főigazgatói elismerést kapott Berényi Zoltán Ferenc tűzoltó őrmester, szentesi gépjárművezető is, aki 2019. december 1-jén Nagymágocson segített két fiatalon, akiknek a kezében füstgránát robbant fel.

Szintén hősiesen helytállt Fazekas Olivér Miklós tűzoltó őrmester, az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója és Fejes Krisztián László tűzoltó őrmester, a pétervásári katasztrófavédelmi őrs beosztott tűzoltója. Ők szabadnapjukon, 2019. december 12-én Bélapátfalván kezdtek oltani egy kigyulladt épületet, munkájuknak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább, egy család otthona megmenekült a pusztulástól.

Hősies helytállásért elismerést kapott Csorba Erik Xavér tűzoltó őrmester, a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrs beosztott tűzoltója, aki 2019. december 30-án Csém településen egy asztalosműhelyben keletkezett tűz oltásában működött közre, szabadnapos tűzoltóként elsőként érve a helyszínre.

Az ünnepség az elismerések átadása után a születésnaposok köszöntésével folytatódott.

Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, főigazgató-helyettes útravalóul annyit mondott a friss tiszteknek, hogy hivatásukat igazán az idő és a beosztottak munkája méri majd meg. Gratulált a hősöknek, akikhez fordulva elismerte, hogy példaértékű az a tudatosság, amelynek birtokában jó időben a legjobb döntést hozták meg. A főigazgató-helyettes végül hozzáfűzte, hogy az életkor elismerésre méltó szám, de az életérzés nem ehhez a számhoz, hanem saját, belső érzékeléseinkhez köthető.

Fotó: Tobak Ferenc- RSOE


Kapcsolódó dokumentumok:

(2020.01.30.)