Dolgoznak a munkacsoportok

2020. július 08. 16:06

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett július 8-án ülésezett a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság tagjaiból álló munkacsoport. A munkacsoport feladata, hogy a már meglévő tűzvédelmi műszaki irányelvek körét bővítsék, és elkészüljön az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban (OTSZ) található használati szabályokhoz kapcsolódó irányelv is.

Az OTSZ módosításával kapcsolatosan a bizottság tagjaiból álló munkacsoportok összesen tizenkét tűzvédelmi műszaki irányelvet vizsgáltak felül, és két új irányelvet alkottak meg, így a használati szabályok megoldásait tartalmazó irányelv már a tizenötödik lesz a sorban.

Az ülést dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság elnöke nyitotta meg. Beszédében kitért arra, hogy a munkacsoportok munkája a veszélyhelyzet alatt sem szünetelt, a modern kori digitális lehetőségeknek köszönhetően a szakemberek folyamatosan tartották a kapcsolatot. A tábornokot követően Érces Ferenc tű. ezredes, a megelőzési és engedélyezési szolgálat vezetője ismertette a munkacsoport működésének főbb céljait és szakmai irányvonalát. Ezután a tűzvédelmi műszaki irányelv kidolgozásával kapcsolatos feladatokat vitatta meg a bizottság.

Jelenleg a Robbanás elleni védelem című tűzvédelmi műszaki irányelv bővítése van folyamatban, és napokon belül megjelenik a Tűzterjedés elleni védelem című tűzvédelmi műszaki irányelv módosítása.

Fotó: dr. Haramura Edit tű. főhadnagy