Elismeréseket adott át a belügyminiszter

2020. augusztus 18. 15:42

Állami és miniszteri elismeréseket, kitüntetéseket adott át dr. Pintér Sándor belügyminiszter augusztus 20-a, Államalapító Szent István király ünnepe alkalmából a rendvédelmi szervek kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársainak, és a tárcával együttműködő szervek, szervezetek, illetve önkormányzatok vezetőinek, kollégáinak augusztus 18-án a Belügyminisztériumban. A katasztrófavédelem harmincöt munkatársa részesült elismerésben.

Az új koronavírus-járvány miatt a március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a rendőr- és tűzoltónap alkalmából adományozott kitüntetéseket is ezen az ünnepségen adták át.

A rendezvényen Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára ünnepi beszédében elmondta: Szent István egy Európában gyökeret eresztett népet, írott törvények alapján működő királyságot és erős, független keresztény államot hagyott örökül utódaira. Hangsúlyozta, az idei megemlékezés más, mint a többi: Magyarországnak meg kell küzdenie egy új ellenséggel, a koronavírussal. Kiemelte, az első szakaszban az ország sikeresen és eredményesen védekezett, egy csatát már megnyert, de készülni kell a további ütközetekre! A Szent Istvántól megtanult összefogás lett a járvány elleni védekezés alapja, fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a sikeres védekezésben jelentős feladatokat hajtottak végre a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervezetek, a személyi állomány munkájáért köszönetet mondott.

Fotó: Kormany.hu; Rendes-Szabó Gabriella/Zsaru Magazin


Kapcsolódó dokumentumok:

Elismerések (2020.08.19.)