Tudományos Diákköri Konferencia az egyetemen

2020. november 06. 13:24

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara az idén is megrendezte a kari Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek tíz tagozatában összesen hetvenkét pályaművet mutattak be a tudományos élet iránt érdeklődő hallgatók, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói is.

A tudományos munkát készítő hallgatók november negyedikén rendhagyó módon, online adták elő benyújtott pályázatuk kutatási eredményeit tagozatuk bírálóbizottsága előtt. A Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói az iparbiztonsági, a tűz- és katasztrófavédelmi, valamint a tűzvédelmi és mentésirányítási tagozatban, – összesen huszonkét pályamunkában – a szakterületüknek megfelelő tudományos aspektusokból vizsgálódtak. Az egész napos program alatt a hallgatók kamerán keresztül ismertették írásbeli pályaműveiket, számot adva ezzel a tananyagon felüli szakmai és tudományos ismereteikről és előadói képességeikről.

A megmérettetést követő, szintén rendhagyó módon online megtartott ünnepélyes eredményhirdetést november 6-án tartották. A résztvevőket prof. dr. Ruzsonyi Péter bv. dandártábornok, a kar dékánja és dr. Pallo József bv. ezredes, tudományos dékánhelyettes köszöntötte.

Az iparbiztonsági tagozatban Hózer Benjámin bizonyult a legjobbnak, a második helyen Barina Balázs végzett, a harmadik legjobb teljesítményt pedig Raffai Zsófia nyújtotta.

A tűz- és katasztrófavédelmi tagozatban Dániel Zoltán munkája volt a legjobb, a második helyezést Kasi Vanessza Mária nyerte el, míg harmadik helyen Hegyi Ádám végzett.

A tűzvédelmi és mentésirányítási tagozatban első helyezést ért el Rekeny Máté, második lett Patai Gábor, harmadik helyen pedig Veszprémi Roland végzett.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektorhelyettese, dr. Csikány Tamás ezredes által felajánlott különdíjakat Barina Balázs, Varga Bernadett Viktória és Szabó Gábor Vince hallgatók nyerték el.

A katasztrófavédelem szakos hallgatók kiemelkedő pályamunkájának elismeréseként a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy által felajánlott különdíjait dr. Lakatos Bence tű. főhadnagy, Tóth Imre c. tű. törzsőrmester és Urszuly Róbert tű. főtörzsőrmester kapta.

Kiosztották a Magyar Posta Zrt. Biztonsági Főigazgatóság Biztonságszervezési Osztály osztályvezetője, dr. Janik Zoltán által felajánlott különdíjat is, melyet Kemenes Adél Regina kapott az Iparbiztonsági tagozatban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

A Rendvédelmi és Magánbiztonsági Oktatásért és Kutatásért Alapítvány elnöke, Szabó Lajos által felajánlott különdíjat Buri Franciskának és Kasi Vanessza Máriának ítélték oda.

A pályamunkát benyújtó hallgatók többsége részt vehet majd a 2021 áprilisában megrendezendő Országos Tudományos Diákköri Konferencián is.

 

Fotó: Bodó Pál