Tanárait, oktatóit ünnepelte a katasztrófavédelem

2021. június 04. 12:20

Pedagógusnap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevében Vietórisz Ágnes tű. ezredes, a humánszolgálat vezetője köszöntötte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ vezetői, tanári és oktatói állományát.

Az ünnepség Müller Róbert tű. alezredes, oktatási igazgatóhelyettes beszédével kezdődött. Az alezredes személyes tapasztalatait is megosztotta arról, hogy a hivatásos életpálya keretein belül mit jelent számára tanárként tevékenykedni. Felidézte, hogy a pedagógusok munkájának elismerése hetven éve hagyomány Magyarországon. Kiemelte, fontos, hogy megemlékezzenek azokról, akik az életüket annak szentelik, hogy átadják az egymást követő generációknak az emberiség tudásának darabjait.

Ezt követően Vietórisz Ágnes tű. ezredes, humánszolgálat-vezető elismeréseket adott át a legkiválóbbaknak. 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Pedagógusnap alkalmából soron kívül előléptette tűzoltó ezredessé, és dr. Góra Zoltán tű. altábornagy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója befogadta a katasztrófavédelem ezredesi karába Müller Róbert tű. alezredest, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ katasztrófavédelmi igazgatóhelyettesét. Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Kirov Attila tű. alezredesnek, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Tűzoltási és Mentési Szakcsoportja vezetőjének.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy főigazgatói dicséretben és jutalomban részesítette dr. Rácz Sándor tű. őrnagyot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézet Tűzvédelmi és Mentésirányítási Tanszékének főelőadóját és Karacs Zoltán tű. őrnagyot, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Műszaki Szakcsoport kiemelt főtanárát.

Dr. Papp Antal tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ igazgatója igazgatói dicséretben és jutalomban részesítette Nemecz Péter tű. alezredest, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Műszaki Szakcsoportjának vezetőjét, Neumann György címzetes tű. alezredest, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Műszaki Szakcsoportjának kiemelt főtanárát, Völgyesi Tünde tű. őrnagyot, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Kéményseprőipari Szakcsoportjának vezetőjét, Kurtán Attila tű. őrnagyot, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoportjának vezető tanárát és dr. Nagy László tű. századost, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Tűzvédelmi és Hatósági Szakcsoportjának kiemelt főtanárát.

Az ünnepség zárásaként Ördög István tű. alezredes, a BM OKF oktatási főosztály és katasztrófavédelmi vizsgaközpontjának főosztályvezetője megköszönte az utánpótlás kiképzésében nélkülözhetetlen feladatot ellátó vezetői, tanári és oktatói állomány munkáját és az elmúlt időszakban mutatott helytállásukat.

Fotó: Szőke Péter BM OKF