Halálos lakástűz Nagymaroson

2021. július 06. 14:02

Kedden délben riasztották a tűzoltókat egy lángokban álló nagymarosi házhoz. A nyolcvan négyzetméteres, egyszintes családi ház egyik húsz négyzetméteres szobájában keletkezett tűz, az ágy és annak környezete égett.

Az égő házból a szomszéd hozta ki az eszméletlen férfit, akit rendőrök próbáltak újraéleszteni, azonban annyi füstöt lélegzett be, hogy már nem lehetett rajta segíteni. A helyszínre négy járművel érkező tizenhárom tűzoltó percek alatt eloltotta a tüzet. A házból egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjon.  A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát tűzvizsgálat során derítik ki. 

Egy átlagos háztartásban nagyon sok, műanyagot tartalmazó tárgy található. Ha ezek meggyulladnak, mérgező gázokat bocsátanak ki, amelyek füstmérgezést okozhatnak. Amennyiben otthonunkban tűz keletkezik, és azt nem tudjuk saját testi épségünk kockáztatása nélkül eloltani, azonnal menjünk a szabad levegőre és hívjuk a tűzoltókat. A legjobb, ha van otthon füstérzékelőnk, mert az a tűz keletkezésekor jelez.

További információért Mukics Dániel tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620 669 36 13-as számon.