FEHOVA Plusz

2021. szeptember 30. 15:36

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság is részt vesz az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik kiemelt eseményén, a szeptember 30-a és október 3-a között zajló FEHOVA Pluszon, az ország vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nemzetközi rendezvényén.

A szervezőkben, a kiállítókban és az érdeklődőkben közös a természet, valamint a sport iránti tisztelet és szeretet, ehhez elengedhetetlenek azok az információk, amelyek az erdő-, valamint a szabadtéri tüzek megelőzését segítik. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság éppen ezért a FEHOVA Plusz időtartama alatt mindvégig az érdeklődők rendelkezésére áll.
Legtöbben a tavaszi és az őszi időszakban látogatnak ki a természetbe, ilyenkor fontos, hogy előre tájékozódjanak az esetleges tűzgyújtási korlátozásokról és a fokozottan tűzveszélyes időszak szabályairól. Így például a meggyújtott tüzet soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni, mindig rendelkezni kell oltóanyaggal és kéziszerszámmal, amellyel megakadályozható a lángok továbbterjedése. A tűz eloltása után minden esetben meg kell győződni arról, hogy az már biztosan nem jelent veszélyt a környezetre. Amennyiben valaki tüzet észlel a szabadban, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot, a lehető legpontosabban határozza meg az eset helyét, ezzel is segítve a tűzoltókat. 

A rendezvényre látogatók a kiállított trófeák, a látványos bemutatók, a szakfelszerelések és a színes programok élményein kívül a tűzmegelőzéssel kapcsolatos hasznos információkkal is gazdagodnak. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottságot az „E” pavilonban találják meg az érdeklődők.