Egy ember meghalt egy kecskeméti lakástűzben

2021. október 10. 15:19

Vasárnap 13 óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kecskeméten, a Reile Géza utcában füstöl egy tízemeletes panelház egyik lakása. A kilencedik emeleti lakás összes szobája égett, a nappalija pedig teljesen kiégett. Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról néhány percen belül a helyszínre érkeztek a tűzoltók, összesen hat járművel, huszonketten.

Az égő lakásból két kis testű kutyát mentettek ki a tűzoltók, a nappali oltása közben pedig egy holttestet találtak. A tüzet negyed óra alatt eloltották. Mivel a füst érintette a lépcsőházat és több lakást is, negyvennégy lakót kikísértek a tűzoltók a panelházból. A kiégett lakás fölötti lakásban is állt a füst, innen egy macskát mentettek ki a tűzoltók. A kimentett állatoknak nem esett bajuk, a kutyák barátokhoz kerültek.

 A tűz pontos keletkezési helyét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

 Azt statikus vizsgálja, hogy a hőterhelés okozott-e kárt a ház tartószerkezetében. A lakástüzek egy néhány ezer forintos füstérzékelővel megelőzhetőek, hiszen azok a tűz keletkezésekor jeleznek, amikor még van idő cselekedni.