A katasztrófavédelem is részt vesz a FeHoVa kiállításon

2022. február 17. 15:46

A katasztrófavédelem részéről idén is az Országos Tűzmegelőzési Bizottság vesz részt a február 17-e és február 20-a között zajló FeHoVa, azaz Fegyver, horgászat, vadászat elnevezésű nemzetközi kiállításon.

A szervezőkben, a kiállítókban és az érdeklődőkben közös a természet, valamint a sport iránti tisztelet és szeretet, amelyhez szorosan kapcsolódnak az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzéséről szóló információk. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság éppen ezért a FeHoVa időtartama alatt mindvégig az érdeklődők rendelkezésére áll, ezzel járulva hozzá ahhoz, hogy a természetben töltött szabadidő biztonságban teljen.

Legtöbben a tavaszi és az őszi időszakban látogatnak ki a természetbe, ilyenkor fontos, hogy előre tájékozódjunk az aktuális tűzvédelmi szabályokról. Egyebek mellett ebben nyújtanak segítséget a katasztrófavédelem kiállításon jelenlévő szakemberei. Tájékoztatják az érdeklődőket a szabadtéri tűzgyújtás lehetőségeiről és veszélyeiről, a tűz terjedésének okairól, valamint a fokozottan tűzveszélyes időszak, vagyis a tűzgyújtási tilalom idején követendő magatartási szabályokról.

Az érdeklődők információkat kaphatnak továbbá az otthonukban rájuk leselkedő veszélyekről, így a lakástűzről és a szén-monoxid-mérgezésről, valamint ezek megelőzési lehetőségeiről. E témákban számos ismeretterjesztő anyag áll rendelkezésére, VR szemüvegen, illetve televízión keresztül tűzvédelmi tárgyú kisfilmek tekinthetők meg, továbbá az érdeklődők online interaktív tűzvédelmi teszteken is felmérhetik a tudásukat. 

A rendezvényre látogatók a kiállított trófeák, a látványos bemutatók, a szakfelszerelések és a színes programok mellett a tűzmegelőzéssel kapcsolatos hasznos információkról érdeklődhetnek, az „A” Pavilon, 201/C3 standjánál.