A katasztrófavédelem is ott volt a CONSTRUMA kiállításon

2022. április 06. 15:00

Április hatodikán nyitotta meg kapuit Budapesten, a Hungexpo területén a negyvenedik Nemzetközi építőipari szakkiállítás. A szakkiállítás és mellette a 10. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás április 6-10. között várta a kiállítókat, látogatókat. A rendezvényen a katasztrófavédelem is képviseltette magát.

Az áprilisi CONSTRUMA kiállításon mintegy ötszáz kiállító várta a szakembereket és az építkezőket. A katasztrófavédelem ez utóbbiaknak igyekezett segítséget nyújtani abban, hogy miként alakítható ki az otthoni vagy munkahelyi biztonságos környezet, hogyan hangolhatók össze a kényelem és a funkció szempontjai a tűzvédelem fókuszban tartásával. 

„Új időszámítás kezdődik” – idézték fel a CONSTRUMA mottóját a szerdai ünnepélyes megnyitón. Az expó az építőipar újításaira, az úgynevezett negyedik ipari forradalomra reflektál – hangsúlyozta Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója. Gyutai Csaba kormánybiztos arról beszélt, hogy az építésgazdaság stratégiai ágazattá fejlődött, a jövő kihívását az alapanyaggyártás és a digitalizáció jelenti.  

A katasztrófavédelem standjánál a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprői és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság munkatársai várták az érdeklődőket. A látogatók tájékozódhattak egyebek mellett a legkorszerűbb füst- és szén-monoxid-érzékelőkről, a lakások biztonságos fűtéséről, a kémények felülvizsgálatának tapasztalatairól és hasznosságáról, illetve játékos tesztek kitöltésével ellenőrizhették, hogy naprakész-e a tudásuk a tűzvédelem és kéményseprés kérdéseiben.

Fotó: Szőke Péter BM OKF