Tűzmegelőzésről, kéményseprésről társasházkezelőknek

2022. november 18. 11:55

A Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete és a Társasházi Háztartás (THT) című szaklap november 17-én tizenharmadik alkalommal szervezte meg a Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo elnevezésű rendezvényét. A szakmai fórumot Budapesten, a Lurdy Ház konferenciaközpontjában tartották meg, mintegy ezer érdeklődő részvételével. A nyílt napon közös képviselők, számvizsgálók, lakásszövetkezeti vezetők és azok az ingatlantulajdonosok vettek részt, akik segítik a közös képviselők munkáját.

A katasztrófavédelmet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzmegelőzési és tűzvédelmi szakterületének, valamint a Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprőipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezetének munkatársai képviselték.

A konferencián a tűzvédelmi főosztály vezetője, Barta-Vámos László tű. alezredes az elektromos berendezések veszélyeiről, a tűzesetek megelőzéséről tartott előadást. A tűzmegelőzés mellett az előadások a társasházakat érintő témák széles spektrumát felölelték, a gazdálkodástól a biztosításon keresztül az épületek felújításáig, szigeteléséig.

Kérdések vetődtek fel egyebek mellett a 2023-as kéményseprői sormunkatervről, a kémények átépítéséről, valamint a lakások új nyílászárók melletti légutánpótlásáról.

A konferencia időtartama alatt a látogatók több mint harminc céggel és kiállítóval vehették fel közvetlenül a kapcsolatot. A katasztrófavédelem standjánál a tűzvédelem és tűzmegelőzés, valamint a kéményseprés, a kéménytüzek, illetve a szén-monoxid-mérgezések megelőzése témakörében érdeklődtek a legtöbben.