Új vezető a gazdasági főigazgató-helyettesi szervezet élén

2022. november 30. 14:58

December elsejétől Kecskeméti Dániel tűzoltó ezredes, a Nemzeti Védelmi Szolgálat Gazdasági és Humán Igazgatóságának eddigi gazdasági főosztályvezetője, megbízott igazgatóhelyettese váltja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettesi posztján a szakterület eddigi vezetőjét.

A belügyminiszter határozatát november 30-án a főigazgatóság vezetői, a megyei katasztrófavédelmi igazgatók és gazdasági helyettesük részvételével megtartott állománygyűlés keretében Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM OKF Humánszolgálatának vezetője ismertette. A kinevezést Kiss Attila rendőr vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Rendészeti Államtitkárságának kabinetfőnöke adta át. 

A gazdasági főigazgató-helyettes bemutatkozó beszédében megköszönte a személyébe vetett bizalmat, és úgy fogalmazott, ez a bizalom komoly felelősséget helyez rá. Kecskeméti Dániel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett, okleveles közgazdász. Eddigi pályafutásáról szólva beszélt a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál töltött évekről, az általa vezetett szervezeti egységnél végzett feladatokról. Az ezredes úgy fogalmazott, a problémák azért vannak, hogy megoldjuk azokat, mint mondta, közös munkával a problémákat feladattá lehet alakítani. 

A frissen kinevezett főigazgató-helyettest követően Kiss Attila kabinetfőnök emelkedett szólásra. Kecskeméti Dánielről elmondta, fiatal kora ellenére nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik, az évek alatt megszerzett tudását, lényeglátását tudja majd kamatoztatni a katasztrófavédelemnél is. A vezérőrnagy hangsúlyozta, egy ekkora szervezet anyagi forrásait, zökkenőmentes gazdálkodását a jelenleginél optimálisabb körülmények között is komoly feladat biztosítani. Az elmúlt időszak pedig, tette hozzá, nem volt híján kihívásoknak, elég csak a koronavírus-járványra, vagy a jelenlegi háborús válságra gondolni. Ilyen körülmények között elhivatott, innovatív megoldásokat kereső és azokat alkalmazó vezetőre, és az őt támogató csapatra van szükség – zárta szavait Kiss Attila. 

 

 

Fotó: Tobak Ferenc - RSOE