Tisztjelöltek vizsgáztak a Katasztrófavédelmi Intézetben

2023. január 27. 13:36

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének hat műveleti és hat iparbiztonsági szakirányon tanuló hallgatója tett sikeres tisztjelölti vizsgát január 27-én.

A hallgatók szervezeti és szolgálati tudnivalókból, valamint a katasztrófavédelem rendszerszintű ismereteiből vizsgáztak. A vizsgabizottság elnöke Ördög István tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálata Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont vezetője volt. A vizsgabizottság tagja volt továbbá dr. Ambrusz József tűzoltó ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet megbízott vezetője, valamint Horváth Zoltán tűzoltó őrnagy, a Rendvédelmi Tagozat kiképzője. Az eseményen prof. dr. Kovács Gábor rendőr vezérőrnagy, a Rendészettudományi Kar dékánja is jelen volt.

Ördög István a sikeres vizsgát követően a tudás elmélyítésére és gyakorlati alkalmazására hívta fel a hallgatók figyelmét, majd átadta a rendészeti alapfelkészítés résztvevőinek a sikeres tisztjelölti vizsgáról szóló tanúsítványokat.

Fotó: Dr. Ambrusz József tű. ezredes