Jön a X. Országos Rendőr- és Tűzoltónap

2023. április 18. 08:53

Egy napra ismét bárki tűzoltó vagy rendőr lehet. Április 22-én, szombaton újból izgalmas közösségi térré alakul a fővárosi Városliget, érkezik a X. Országos Rendőr- és Tűzoltónap.

A rendezvény reggel a tűzoltó és rendőr járművek külön-külön helyszínről induló látványos felvonulásával veszi kezdetét, a két menetoszlop az Andrássy úton át a Hősök terére már egyszerre érkezik, ahol zenekari kíséret fogadja őket. 

A hivatalos megnyitó tíz órakor kezdődik, amelyet a Készenléti Rendőrség és a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának térzenei előadása követ. A Városliget valóságos gyermekparadicsommá változik egy napra, ez viszont nem jelenti azt, hogy a felnőttek ne találnának számukra is izgalmas elfoglaltságokat. Ilyen lesz a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság technikai bemutatója, valamint a törökországi földrengés kutatómunkájában sikeres HUNOR Mentőszervezet komplex bemutatója is. 

Mindemellett bárki megismerkedhet a kéményseprők munkájával és eszközeivel, valamint számos gyerekprogram várja a családokat. Az ügyességi játékokkal, arcfestéssel, roncsvágással és tálcatűzoltással is színesített rendezvényen a látogatók a hivatásos élet kulisszái mögé nyerhetnek betekintést, délután pedig Végvári Ádám, majd a Flórián Band zárja a rendezvényt.

majális plakát