Nyitott szertárkapuk

2023. május 22. 10:37

Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon.

Délután négy óráig lesznek látogathatóak a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket. 

Megtekinthetőek, bizonyos esetekben kipróbálhatóak is lesznek vasárnap a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra ölthetik a tűzoltók öltözékét is.

A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

Különleges programot kínál a negyedik kerületi Tűzoltóskanzen, amely délelőtt fél 10-től várja a látogatókat a Katasztrófavédelem Központi Zenekara fellépésével, továbbá a tűzoltás, tűzoltók történetét bemutató Katasztrófavédelem Központi Múzeuma is várja a látogatókat.