Szakmai ismeretek a tűzoltóságoknak

2023. május 25. 14:46

Az önkormányzati és a létesítményi tűzoltóságok, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek parancsnokainak tartott online továbbképzést május 24-én és 25-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelősége.

A képzéseket Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, országos tűzoltósági főfelügyelő nyitotta meg, részletesen bemutatva a tűzoltóságok 2022-es mentő tűzvédelmi tevékenységét. Bevezetőjét követően Nagy Péter tűzoltó őrnagy, a tűzoltósági főosztály munkatársa tartott előadásokat
a tűzvizsgálati eljárásban történő közreműködésről, illetve a lithium-ion akkumulátorral működő eszközök, járművek tűzvédelméről.

A továbbképzések második felében az önkormányzati és a létesítményi tűzoltóságok, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek által használt rendszerelemek informatikai biztonsági kérdéseiről Szántai István tűzoltó alezredes, a BM OKF biztonsági főosztályának munkatársa beszélt a résztvevőknek.

Az előadásokat követően a továbbképzések zárásaként Fülep Zoltán válaszolta meg a szervezetek által előzetesen megküldött kérdéseket.

Fotó: Szőke Péter r.a.