Halálos tűzeset Tatán

2023. október 14. 14:47

Szombaton tizenegy órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Tatán egy családi ház égett és az épületben egy elhunyt személyt találtak.

A tűzoltók a Rozgonyi utcában lévő családi házban egy korábbi tűz nyomait és egy idős nő holttestét találták meg. A konyhában egy négyzetméteren égett a mosogató alatti szemetes, a mosogatószekrény és annak környezete. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Az épület falai erősen kormozódtak, így nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához.

A tűz keletkezési körülményeinek feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

Nem kell nagy tűz ahhoz, hogy tragédia történjen. A legtöbb használati tárgyunk, a bútoraink tartalmaznak műanyagot és egyéb szintetikus anyagokat. Ezek égésekor mérgező füst szabadul fel. Akár egy tenyérnyi tűznél is keletkezhet annyi mérgező füst, ami már végzetes lehet. A füstmérgezések és komolyabb lakástüzek elkerülése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt vásárolni, ami a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni.

Fotó: Illusztráció