Fa- és bokorültetés a Föld napján

2024. április 22. 11:46

Április 22-e a Föld napja, amelynek alkalmából világszerte különféle eseményeket rendeznek, amelyekkel a Föld természeti környezetének megóvására igyekeznek felhívni a figyelmet. Ebbe a kezdeményezésbe a katasztrófavédelem fák és bokrok ültetésével kapcsolódott be.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi irodaházának területén a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ munkatársai összesen tizenhárom fát és tizenkét bokrot ültettek a Föld napja alkalmából. Az eseményen részt vett Gulyásné dr. Gyurka Tímea tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője, illetve Pásztor József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ igazgatója.

A Föld napja ötletét először John McConnell vetette fel 1969-ben egy UNESCO konferencián, San Franciscóban. A mozgalom 1970. április 22-én született meg, azt Denis Hayes amerikai egyetemista indította el. Ez az esemény 1990-re világmozgalommá vált, ekkorra ugyanis már 140 ország több mint 200 millió polgára vált a kezdeményezés követőjévé. Magyarország is ebben az évben csatlakozott a kezdeményezéshez, és még ebben az évben megalapították a Föld Napja Alapítványt.

Fotó: Szőke Péter BM OKF