SAJTÓMEGHÍVÓ

2019. december 02. 09:10

Adventi és karácsonyi tüzek megelőzését célzó tűzoltási bemutatóra

A katasztrófavédelem a Nyugati téri bevásárlóközpont főbejáratánál mutatja be az érdeklődőknek, hogy milyen gyorsan ég ki egy szobának berendezett konténer, vagyis miért nem szabad felügyelet nélkül hagyni az adventi koszorún az égő gyertyákat.

Évente 6-7 ezer, vagyis naponta átlagosan 15-20 lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. Ez a szám télen akár a duplájára is emelkedhet. A hideg időben többet tartózkodunk otthon, gyakrabban főzünk, folyamatosan fűtünk, és a szabadidős tevékenységeink nagy részét is otthon végezzük. E tevékenységek mind-mind növelik a lakástüzek kialakulásának kockázatát. Télen naponta átlagosan két-három lakás válik lakhatatlanná lakástűz miatt, holott az ilyen esetek könnyen megelőzhetőek lennének. 

Egy jó minőségű, szavatosságát tíz évig megőrző füstérzékelő nyolcvan decibelnél is hangosabban sípoló hangjával időben felhívja a figyelmünket a tűz keletkezésére. Erre az erős hangra még egy alvó ember is felébred, akár csukott ajtó mellett is. A közhiedelemmel ellentétben nem a lángok okozta hő miatt halnak meg az emberek egy tűzben, a tragédiák többségét a belélegzett mérgező füst okozza.  

A rendezvény helyszíne: Budapest, Nyugati tér, Westend Bevásárlóközpont főbejárat előtti tér

A rendezvény ideje: 2019. december 3. (kedd) 16.00 óra 

 

A bemutatóra szerkesztőségük munkatársait tisztelettel meghívjuk, egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

 

További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36206693613-as számon.