Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Halálos tűzeset Okányban
2022. május 26.

Csütörtök reggel hétkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Békés megyei Okányban ég egy családi ház teteje az Erzsébet királyné utcában.

Sok munkát adott a tűzoltóknak a tegnapi vihar
2022. május 26.

A tegnapi vihar miatt szerdán 238 tűzoltói beavatkozásra volt szükség országszerte. A legtöbb munkát Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyében adta a viharos időjárás a tűzoltóknak.

Hét megye 252 településen lesz szúnyoggyérítés a héten
2022. május 23.

A héten 4 Bács-Kiskun, 65 Borsod-Abaúj-Zemplén, 3 Hajdú-Bihar, 6 Heves, 42 Jász-Nagykun-Szolnok, 4 Pest és 128 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen lesz szúnyoggyérítés.

Több mint 11 ezer menekültet helyezett el a katasztrófavédelem
2022. május 23.

Továbbra is több ezer háború elől menekülő ember, köztük sok gyerek érkezik Ukrajnából Magyarországra. A katasztrófavédelem a társszervekkel és a karitatív szervezetekkel közösen gondoskodik róluk, segíti az elszállásolásukat, továbbutazásukat. Az elmúlt héten a katasztrófavédelem 299 ember, köztük 164 gyermek és 86 nő elhelyezésében működött közre. A háború kitörése óta összesen 11 234 ember - köztük 6126 gyermek és 3410 nő - elhelyezését és szükség szerint továbbutazását segítette a szervezet.

KÖZLEMÉNY - Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák
2022. május 20.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Halálos tűz egy kondorosi tanyán
2022. május 16.

Hétfő délután négy órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Békés megyei Kondoroson egy régi tanyaépületben egy holttestet és egy korábbi tűz nyomait fedezték fel.

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el
2022. május 13.

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Nemcsak a fűtés miatt, hanem a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, márpedig meleg vizet egész évben használunk. A szén-monoxid veszélye tehát egész évben fenyeget.

Még mindig sok menekült elhelyezéséről kell gondoskodni
2022. május 11.

A katasztrófavédelem szakemberei változatlanul a nap huszonnégy órájában jelen vannak a határ menti gyűjtőpontokon, humanitárius tranzitpontokon. Felmérik, hogy hány embernek van szüksége ellátásra, elhelyezésre. Az Ukrajnából érkező menekültekkel kapcsolatos feladatokat a katasztrófavédelem operatív törzsei koordinálják.

Közlemény
2022. május 09.

Jelenleg a katasztrófavédelemnél csaknem tízezer hivatásos állományú kolléga dolgozik, közülük több mint hétezren készenléti feladatot ellátó tűzoltók. A szervezet feltöltöttsége több mint 92 százalékos. A szervezetet elhagyók létszáma nem kimagasló, a hivatásos állományból idén összesen 125-en szereltek le.

Eddig 10 544 menekültet helyezett el a katasztrófavédelem
2022. május 06.

Továbbra is több ezer háború elől menekülő ember, köztük sok gyermek érkezik Ukrajnából Magyarországra. A katasztrófavédelem a társszervekkel és a karitatív szervezetekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak elhelyezésében, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek segítségével kerülnek biztonságos helyre, fontos szempont, hogy a családok együtt maradjanak.