Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Lépést tartva a felgyorsult világgal
2023. május 24.

Fővárosi és Megyei Iparbiztonsági Információs Központok kialakítása

Feltehetően füstmérgezés okozott tragédiát
2023. május 20.

Szombaton, kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Csomádon, a Rákóczi Ferenc utca egyik családi házában holtan találtak egy idős embert.

Füstmérgezésben vesztette életét egy idős ember
2023. május 16.

Kedden, kora este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kiskunlacházán tűz keletkezett egy családi házban, és egy ember az égő épületben tartózkodik. A ráckevei önkormányzati tűzoltók vonultak a Dózsa György úton lévő száz négyzetméteres ingatlanhoz. Az épület húsz négyzetméteres hálószobájában csaptak fel a lángok, az ott lévő ágy és környezete égett. A tűzoltók kihozták az épületben rekedt embert, de az életét már nem lehetett megmenteni. Az egységek a tüzet percek alatt eloltották.

Komplex tűzoltó gépjárműfecskendők rendszerbe állítása – KEHOP 1.6.0-15-2022-00031
2023. május 16.

Újabb tűzoltó gépjárművek beszerzését kezdte meg a katasztrófavédelem. A projekt célja a katasztrófavédelem gépjárműtechnikai állományának fejlesztése olyan komplex tűzoltó gépjárműfecskendőkkel, amelyekkel hatékonyan meg lehet akadályozni az erdő- és vegetációs tüzek terjedését, emellett más összetett, speciális feladatok elvégzésére is használhatóak. A projekt az Európai Unió 10 milliárd 100 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Áldozatot követelt a tűz Tákoson
2023. május 12.

Csütörtök este kilenc órakor érkezett a jelzés a rendőrségtől a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy tákosi családi ház konyhájában egy megégett holttestet találtak. Feltehetően főzés közben gyulladt meg a házban lakó idős, mozgásában korlátozott nő ruházata, ez vezethetett a tragédiához.

Áldozatot követelt a tűz Isaszegen
2023. május 05.

Péntek hajnali negyed háromkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Isaszegen. Két járművel tíz tűzoltó vonult a Damjanich utcába, ahol egy 150 négyzetméteres családi házzal egybeépített 30 négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében. Az életvitelszerűen lakott melléképületben a tűz keletkezésekor két ember tartózkodott. Egyikük könnyebb füstmérgezéssel elhagyta az épületet, a másik viszont nem tudott kimenekülni. A középkorú nő holttestét a tűzoltók találták meg. Oltás közben egy gázpalackot is kihoztak a melléképületből, megelőzve ezzel egy robbanást. Megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a családi házra, majd fél óra alatt megfékezték a tüzet.

Ketten is meghaltak egy domaszéki tűzben
2023. május 01.

Május 1-jén hajnali fél kettőkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Csongrád-Csanád vármegyei Domaszéken kigyulladt egy hétvégi ház. Szegedről három járművel vonultak a tűzoltók az Orgona úti épülethez. A húsz négyzetméter alapterületű, kétszintes kisház teljes terjedelmében égett, részben be is omlott. A tűzoltók fél óra alatt fékezték meg a lángokat, azonban oltás közben két összeégett holttestet találtak. A tűzoltók megmentettek négy birkát, amelyeket a szomszéd fogadott be.

Újabb áldozatot követelt egy lakástűz
2023. április 18.

Hódmezővásárhely után Pécelen is tragédiával végződött kedden egy lakástűz. Délután érkezett a riasztás a katasztrófavédelemhez, hogy Pécelen, a Május 1. utcában ég egy családi ház.

Halálos lakástűz Hódmezővásárhelyen
2023. április 18.

Kedden reggel kigyulladt egy kilencven négyzetméteres lakóház Hódmezővásárhelyen, a Kölcsey utcában. Tizenhat tűzoltó három járművel percek alatt a helyszínre ért, az egységek rövid idő alatt eloltották a lángokat. A munkálatokat nehezítette, hogy az udvaron és a lakásban nagy mennyiségben felhalmozott papírhulladék és egyéb tárgyak voltak. A tűzoltók az épület átvizsgálása közben egy embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Egy ember életét vesztette Sarkadon
2023. április 16.

Szombaton este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Békés vármegyében, egy sarkadi, Vasút utcai lakóház fürdőszobájában egy ember rosszul lett. A tűzoltók mérései nyitott ablak mellett is kimutatták a magas szén-monoxid-koncentrációt. Az épületben egy gázüzemű, átfolyós vízmelegítő és egy fatüzelésű kályha is üzemelt. A baleset idején az épületben többen is tartózkodtak, közülük egy ember életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már segíteni.