Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Több szén-monoxidos eset is volt a hét első napján
2021. január 19.

Szederkényben hárman megsérültek egy hibás készülék miatt, mindannyiukat kórházba szállították. Szolnokon több gázüzemű készülék együttes működésekor figyelmeztetett megemelkedett szén-monoxid-szintre az érzékelő, a ház idős lakójának nem esett baja. Makón ugyancsak jelzett a berendezés, ott egy vízmelegítőt kellett leválasztani a gázhálózatról. Balmazújvárosban is jól vizsgázott a szén-monoxid-érzékelő, azonban a szakemberek ott is kizárták a rendszerből a problémás készülékeket.

Új tűzoltólaktanya épül Kecskeméten
2021. január 18.

Többfunkciós létesítmény építési munkálatai kezdődtek meg Kecskeméten, az épületegyüttes a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi kirendeltsége mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak is helyet ad majd. A „Tűzoltólaktanyák kialakítása – Kecskemét tűzoltóság” elnevezésű, KEHOP-1.6.0-15-2016-00012 azonosítószámú európai uniós projekt 5 milliárd 366 millió 618 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít arra, hogy a zöldmezős beruházás megvalósuljon.

Lakástűzben életét vesztette egy ember
2021. január 12.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres lakóház kedden reggel Bagaméron, a Petőfi Sándor utcában. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. Az épület átvizsgálása közben az épület egyik helyiségében egy embert találtak a tűzoltók, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz keletkezési okát és körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

KÖZLEMÉNY
2021. január 07.

Halálos lakástűz Kőbányán

Halálos lakástűzzel indult az év
2021. január 04.

Szombat reggel bútorok gyulladtak ki Nyírmártonfalván, a Rákóczi utca egyik családi házának húsz négyzetméteres szobájában. A lángok ágyban dohányzás miatt csaptak fel, égett az ágy és a mellette lévő két fotel. A nyíradonyi tűzoltók kiérkezése előtt a hozzátartozók megfékezték a lángokat, a tűzoltók az épületet átvizsgálták, az izzó, parázsló részeket eltávolították. Az épületben egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

Segélyszállítmány Horvátországnak
2020. december 30.

Hat raklapnyi segélyszállítmányt indít a magyar katasztrófavédelem Horvátországba a földrengés okozta helyzet kezelésére. A keddi 6,3-as erősségű földrengés kezelésére Horvátország az Európai Unióhoz fordult segítségért. Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kért a tagállamoktól.

Idén a tűzijáték is más lesz
2020. december 30.

A járvány miatt olyan óvintézkedések is születtek, amelyek a szilveszteri tűzijátékra vonatkoznak. Idén nem lehet közterületen tűzijátékokat használni és a szokásos szilveszteri pirotechnikai termékek sem elérhetőek.

A fővárosban is áldozatot követelt a tűz
2020. december 18.

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka kigyulladt egy társasház ötödik emeleti, harminc négyzetméteres lakása Budapesten, a huszonegyedik kerületben, a Kossuth Lajos utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lakás már teljes terjedelmében égett. Az épületből huszonöt embert kimenekítettek, további huszonkettőt elzárkóztattak. A tűzzel érintett lakásban egy ember tartózkodott, akinek az életén már nem lehetett segíteni. A tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálják.

Tragédia Sárbogárdon
2020. december 16.

A héten nem volt olyan nap, amikor ne riasztották volna az ország valamelyik pontjára a tűzoltóegységeket tragikus kimenetelű lakástűzhöz. Vasárnap óta négy áldozatot követeltek a lángok, holott az ilyen esetek füstérzékelő használatával megelőzhetőek lennének.

Újabb áldozatokat követeltek a lakástüzek
2020. december 15.

Az ünnepi időszakban megemelkedett a lakástüzek száma: az esetek többsége a nyílt láng, a fűtőberendezések helytelen használatára, a dohányzásra, vagy elektromos zárlatra vezethetőek vissza.