Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Indul a viharjelzés a tavainkon
2020. március 31.

Április elsején elindul a viharjelzőrendszer a magyarországi tavakon. A katasztrófavédelem a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat április elejétől október végéig. A viharjelzőrendszer évről évre százezrek vízen és víz melletti tartózkodását teszi biztonságosabbá.

Magyarország kész csatlakozni az Európai Bizottság programjához
2020. március 29.

A RescEU az Európai Unió Polgári Védelmi Mechanizmusának egyik eleme, célja különféle katasztrófa-elhárítási képességek felhalmozása. A képességek akkor vethetőek be, amikor az uniós tagállamok saját képességei már kimerültek. A RescEU indulásakor három képességet hoztak létre: a légi erdőtűzoltási kapacitás, a sürgősségi egészségügyi orvoscsoportok, valamint az egészségügyi evakuáció képességet.

Elkezdődött a szúnyogok tenyészőhelyeinek feltérképezése
2020. március 19.

A katasztrófavédelem egyik kiemelt célja a jövőben a biológiai szúnyoggyérítés arányának növelése. Hatékony biológiai gyérítést viszont csak olyan pontos térképek birtokában lehet végezni, amelyek megmutatják, hol vannak a szúnyogok tenyészőhelyei. Ilyen térképek jelenleg csak néhány térségről állnak rendelkezésre.

Szabadtéri tüzek megelőzése
2020. március 09.

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, emiatt emelkedik a szabad területi tüzek száma, tegnap is több helyen meggyulladt az aljnövényzet. Idén eddig már hétszázharminc alkalommal riasztották vegetációs tűz miatt a tűzoltókat, összesen csaknem nyolc és fél négyzetkilométeren pusztítottak a lángok. A legtöbbször Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun és Pest megyében kellett beavatkozni. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tűz is gyorsan továbbterjedhet.

Szinte naponta veszti életét valaki lakástűzben
2020. január 09.

Az újévben alig több mint egy hét alatt nyolcan vesztették életüket lakástűzben, és harminchárman sérültek meg. A lakástüzek kiváltó okai között még mindig a dohányzás, illetve a nyílt láng, valamint a tüzelő berendezések helytelen használata szerepelt a sütés-főzés mellett.

KÖZLEMÉNY
2019. december 02.

Advent idején több a lakástűz

KÖZLEMÉNY
2019. november 27.

Magyarország az elsők között reagált

KÖZLEMÉNY
2019. november 27.

Magyarország az elsők között reagált

SAJTÓMEGHÍVÓ
2019. november 13.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek, az önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes mentőszervezetek pályázati forrásból beszerzett eszközeinek ünnepélyes átadására

Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki Önhöz, jöjjön el hozzánk és tegye fel a kérdéseit!
2019. október 30.

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi a társasházak biztonságát. November 4. és 7. között háromnapos nyílt napot tartunk az ország összes katasztrófavédelmi kirendeltségén. Minden érdeklődő, minden társasházban élő, éppen oda költöző lakástulajdonos, bérlő, vagy közös képviselő, lakásszövetkezeti tag számára lehetőséget biztosítunk, hogy jöjjenek el hozzánk és tegyék fel a tűzvédelemmel kapcsolatos kérdéseiket.