Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Áldozatot követelt egy túrkevei tűzeset
2023. február 01.

Szerda hajnalban kigyulladt egy száz négyzetméteres, négy lakóegységből álló társasház Túrkevén, az Ecsegi utcában.

Két ember vált tűz áldozatává Győrben
2023. január 30.

Hétfőn hajnalban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kétemeletes társasház tetőszerkezete Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A lakóház tetőterében csaptak fel a lángok, az ott lévő lakás teljesen kiégett. Harmincöt tűzoltó tíz járművel oltotta a lángokat, amelyek több mint kétszáz négyzetméteres területen pusztítottak. A kiégett lakásban ketten tartózkodtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzzel érintett társasházat öt embernek kellett elhagynia. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Halálos tűz Biatorbágyon
2023. január 22.

Vasárnap este érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy teljes terjedelmében ég egy hétvégi ház Biatorbágy külterületén, a Szarvas-hegyen. A húsz négyzetméteres lángoló faházhoz tizenkilenc tűzoltó vonult összesen három járművel.

Áldozatot követelt a tűz Borsodban
2023. január 21.

Szombat délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy épület a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Mérán, és valaki az épületben tartózkodik.

Halálos tűzeset Zsámbékon
2023. január 16.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes melléképület vasárnap éjjel Zsámbék külterületén. Mire a tűzoltók kiérkeztek, az épület összedőlt, a romok alatt egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Az ingatlanban egy kályha és egy gázpalack is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet a fűtőberendezés okozhatta, de a pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat során tisztázzák.

Halálos tűzeset Békéscsabán
2023. január 11.

Kedd este érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy Békéscsabán napok óta nem éri el az ismerősét valaki. Egy tűzoltóegység vonult a megadott lakcímre, egy Kis-Tabán utcai házhoz, ahol láthatóan tűz volt korábban, a tűzoltók annak nyomait és egy holttestet találták meg. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség.

Tragikus tűzeset Tardon
2023. január 09.

Hétfőn este háromnegyed hét körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy családi ház a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tardon. Két járművel tíz tűzoltó vonult a Kossuth utcai házhoz. A teljes terjedelmében égő 150 négyzetméteres épületben a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak. Egy órán át küzdöttek a lángokkal, az oltáshoz még a tetőt is meg kellett bontani. A házban nagy mennyiségű szemét volt felhalmozva.

Tavaly 92 ember halt meg lakástűzben, 19 pedig szén-monoxid-mérgezésben
2023. január 05.

2022-ben összesen 7414 lakástűz keletkezett, 228-cal több, mint 2021-ben, ami 3 százalékos emelkedést jelent. Az év folyamán 102 ezer négyzetméternyi épített terület égett le, 19 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Áldozatot követelt a tűz Budapesten
2023. január 03.

Kedden, hajnali fél háromkor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy családi ház Budapesten a XV. kerületben. A Kolozsvári utcában lévő ház egyik könnyűszerkezetes melléképületében keletkezett a tűz, innen terjedt át a mellette lévő családi házra

Halálos lakástűzzel indul az év
2023. január 01.

Vasárnap délelőtt tíz körül érkezett a jelzés, hogy kigyulladt egy lakás Budapest XIII. kerületében. Az Angyalföldi úton lévő tízemeletes társasházhoz három járművel tizenkét tűzoltó vonult. A tűzoltók pillanatok alatt a helyszínre értek, majd behatoltak a hatodik emeleti lakásba, amelynek az egyik 18 négyzetméteres szobájában bútorok égtek. A két négyzetméteres tüzet néhány perc alatt megfékezték, azonban oltás közben egy elhunyt személyt találtak a szobában.