Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Halálos szén-monoxid-mérgezés Baján
2022. szeptember 30.

Csütörtökön késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint feltehetően szén-monoxid-mérgezés történt Baján, a Mazsola utcában. A bajai tűzoltók légzőkészülékben, szén-monoxid-mérővel hatoltak be a családi házba, ahol kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A szén-monoxid nagy valószínűséggel a fürdőszobában lévő gázbojler hibás működése miatt keletkezett. A családi házban három ember tartózkodott, egyikőjük életét már nem lehetett megmenteni, a másik két embernek nem esett baja.

Halálos tűz Drávaszabolcson
2022. szeptember 27.

Kedden kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Baranya megyei Drávaszabolcson egy ideje nem láttak egy embert a munkatársai. A siklósi tűzoltók vonultak a Lengyári lakótelepen lévő sorházhoz. A lakásban a tűzoltók egy holttestet és egy már kialudt, nagyjából három négyzetméterre kiterjedt tűz nyomait találták. A lakásban egy kanapé és egy szék égett korábban, tűzoltói beavatkozásra azonban már nem volt szükség. A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Eddig 12 944 menekült elhelyezését segítette a katasztrófavédelem
2022. szeptember 26.

Továbbra is sok gyermek és nő érkezik a háború elől menekülve Ukrajnából Magyarországra. A katasztrófavédelem a társszervekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak elhelyezésében, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek segítségével kerülnek biztonságos helyre.

A katasztrófavédelem segíti a menekülteket
2022. szeptember 19.

A háború kitörése óta folyamatosan dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai az Ukrajnából érkezők elhelyezésén. A szervezet a társszervekkel közösen gondoskodik a háborús országból érkezőkről, koordinálja az elhelyezésüket, továbbutazásukat.

Új eszközök és programok a hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok műveletirányításában
2022. szeptember 16.

Megkezdődött a KEHOP-1.6.0-15-2022-00029 azonosítószámú, Hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok műveletirányítási tevékenységének hatékonyságnövelése elnevezésű uniós projekt. A projekt keretében a katasztrófavédelem új eszközök és programok beszerzését, valamint azok alkalmazási feltételeinek megteremtését tervezi. A projekt az Európai Unió 1 milliárd 125 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Halálos tűz Himesházán
2022. szeptember 13.

Kedden délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint tűz keletkezett a Baranya megyei Himesháza egyik családi házában. Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a helyszínre. A Kossuth Lajos utcai parasztház egyik szobájában bútorok és szemét égett négy négyzetméteren. Az egységek néhány perc alatt megfékezték a lángokat, azonban az oltási munkálatok közben egy holttestet találtak.

Eddig 12 787 menekült elhelyezését segítette a katasztrófavédelem
2022. szeptember 12.

Továbbra is sok gyermek és nő érkezik a háború elől menekülve Ukrajnából Magyarországra. A katasztrófavédelem a társszervekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak elhelyezésében, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek segítségével kerülnek biztonságos helyre.

Halálos tűzeset Szegeden
2022. szeptember 10.

Szombat reggel hat órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szegeden kigyulladt egy hétvégi ház. Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a Vadrózsa soron lévő épülethez. A hatvan négyzetméteres faszerkezetű hétvégi ház teljes terjedelmében égett. A tűzoltók a ház udvarán egy sérültet, az épületben oltás közben pedig egy holttestet találtak.

Néhány helyen még védekeznek a szúnyogok ellen
2022. szeptember 05.

A héten 18 településen, összesen 8500 hektáron lépnek fel a vérszívók ellen. A következő napokban Csongrád-Csanád megye több településén valósul meg földi szúnyoggyérítés, emellett Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében pótolják az előző héten az időjárás miatt elmaradt kezeléseket. A munkákat napnyugta után kezdik, platós gépjárműre szerelt permetező-berendezésekkel juttatják ki a szúnyogirtó készítményt.

Folyamatos a segítségnyújtás a katasztrófavédelem részéről
2022. szeptember 05.

A háború kitörése óta folyamatosan dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai az Ukrajnából érkezők elhelyezésén. A katasztrófavédelem a társszervekkel közösen gondoskodik a háborús országból érkezőkről, koordinálja az elhelyezésüket, továbbutazásukat.