Hírek aloldal fejlécképe

Kéményseprő hírek

XII. Országos Kéménykonferencia Kecskeméten 2022. március 26.

Az égéstermék-elvezetés kialakítása az érvényes építési előírásoknak és a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően volt a mottója a széles körű szakmai összefogással Kecskeméten megrendezett XII. Országos Kéménykonferenciának. A március 24-25-én zajló, kétnapos találkozó résztvevői az égéstermék-elvezetés aktuális kérdéseit járták körbe, az aktuális jogszabályi háttér és a vonatkozó szabványok bemutatásától kezdve a konferencia időpontjában érvényes előírásoknak megfelelő égéstermék-elvezetőkig, a tervezés, a kivitelezés és a jóváhagyás aktuális kérdésein át a levegőminőség javítását célzó intézkedésekig.

Elérhető a kéményseprés 2022. évi társasházi sormunkaterve 2022. január 07.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve elkészítette és elérhetővé tette az idei évi társasházi sormunkatervét, amely megyékre lebontva tartalmazza az ellenőrzések ütemezését.

Megalakult a Kéményseprőipari Műszaki Bizottság 2021. szeptember 22.

A kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló belügyminiszteri rendelet 2021. augusztus 2-án hatályba lépett módosítása hozta létre a Kéményseprőipari Műszaki Bizottságot, amelynek fő feladata a kéményseprőipari műszaki irányelvek megalkotása.