Hírek aloldal fejlécképe

Kéményseprő hírek

Péntektől Fejérben is a katasztrófavédelem kéményseprői ellenőrzik a kéményeket 2023. január 19.

Fejér vármegyével bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe 2023. január 20-tól. Péntektől a vármegye száznyolc településén, köztük Székesfehérváron és Dunaújvárosban is a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes lakossági kéményseprőipari közszolgáltatást.

XII. Országos Kéménykonferencia Kecskeméten 2022. március 26.

Az égéstermék-elvezetés kialakítása az érvényes építési előírásoknak és a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően volt a mottója a széles körű szakmai összefogással Kecskeméten megrendezett XII. Országos Kéménykonferenciának. A március 24-25-én zajló, kétnapos találkozó résztvevői az égéstermék-elvezetés aktuális kérdéseit járták körbe, az aktuális jogszabályi háttér és a vonatkozó szabványok bemutatásától kezdve a konferencia időpontjában érvényes előírásoknak megfelelő égéstermék-elvezetőkig, a tervezés, a kivitelezés és a jóváhagyás aktuális kérdésein át a levegőminőség javítását célzó intézkedésekig.

Elérhető a kéményseprés 2022. évi társasházi sormunkaterve 2022. január 07.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve elkészítette és elérhetővé tette az idei évi társasházi sormunkatervét, amely megyékre lebontva tartalmazza az ellenőrzések ütemezését.