Projekt részletek aloldal fejlécképe

ÖTP pályázatok 2022

A központi költségvetés idén már ötödik alkalommal biztosít támogatást az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Az elmúlt négy év után 2022-ben is támogatásban részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság. Az előző évekhez hasonlóan idén is az várható, hogy a lehetőséggel minden érintett élni fog, egy tűzoltóság legfeljebb 4,5 millió forintra pályázhat.

Új lehetőség, hogy szertár építésére és felújítására is pályázhatnak a szervezetek, ezt egy jogszabályi változás tette lehetővé. 

Pályázni ezen kívül tűzoltó védő- és technikai eszközökre, EDR rádiókra, illetve pénzbeli támogatásra, azaz egyéb beszerzésekre, gépjárműfecskendő vagy tűzoltótechnikai eszközök felújítására, javítására fordítható költségre lehet.

A pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak 2022. április 22-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A pályázatok elbírálása pénzbeli támogatás esetében legkésőbb 2022. június 3-ig megtörténik.