Projekt részletek aloldal fejlécképe

Alkotói pályázat

Idén az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

 

”A füstérzékelő életet menthet” címmel hirdetett alkotói pályázatot iskolások részére, melyre a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban tanulók küldhettek be alkotásokat. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálták el a beérkezett műveket. A területi szinten első helyezést elért alkotások az országos versenyben vettek részt. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2023. június 13-án kerül sor Budapesten, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában.

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Fülep Zoltán tű. ezredes, országos tűzoltósági főfelügyelő.

A pályázat célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését. A pályázaton az alkotások központi témája a füstérzékelő volt. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehetett bemutatni.