Projekt részletek aloldal fejlécképe

ÖTP pályázatok 2020

Az alábbiakban az önkormányzati tűzoltóságok támogatására kiírt pályázatok részletei ismerhetőek meg.

Pályázati lehetőség az önkormányzati tűzoltóságok támogatására
A központi költségvetésben 2018-tól új elemként jelent meg az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatása. A rendelkezésre álló összeg felosztása érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság évről évre pályázatot ír ki.
Ennek értelmében a működéshez biztosított normatíva mellett több millió forintos eszközfejlesztési támogatásban is részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság.
A pályázat kiírását széleskörű szakmai egyeztetés előzte meg, a részletek kidolgozásában részt vett a Magyar Tűzoltó Szövetség és az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége is.
Pályázni az önkormányzati tűzoltóságoknál kötelezően előírt tűzoltó védőeszközökre és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő vagy már meglévő technikai eszköz felújítására lehetett.
A pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz kell eljuttatniuk, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek.

Tovább folytatódhat az önkormányzati tűzoltóságok fejlődése: ahogy az elmúlt két évben, úgy az idén is eszközfejlesztési támogatásban részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság. A lehetőséggel várhatóan minden érintett élni fog.

Pályázni az önkormányzati tűzoltóságoknál kötelezően előírt tűzoltó védőeszközökre és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő, vagy már meglévő technikai eszköz felújítására lehet.

A pályázati dokumentációt az önkormányzati tűzoltóságoknak 2020. március 16-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatok elbírálása legkésőbb  április 23-ig megtörténik.