Projekt részletek aloldal fejlécképe

ÖTE pályázatok 2016

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által közösen kiírt pályázaton indulni kívánó egyesületeknek az előírt dokumentumokat április 25-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltó-parancsnoksághoz, amelyikkel együttműködési megállapodást kötöttek. 2016-ban a tavalyinál százmillió forinttal többet, ötszázmilliós forrást biztosít a központi költségvetés az egyesületek támogatására.

A pályázat célja, hogy hozzájárulást adjon az önkéntes tűzoltó egyesületek működéséhez, felszereltségük javításához, az önkéntes tűzoltók szakmai képzéséhez, valamint szertárépítéshez, -felújításhoz. Pályázni működési költségre, szertárépítésre, -felújításra, -bővítésre, tűzoltógépjárművek és -technika javítására, felülvizsgálatára, oktatásra, vizsgáztatásra, EDR-rádiók beszerzésére, illetve tűzoltó védő- és technikai eszközökre lehet. Az idén bővült az elszámolható működési költségek és a pályázható eszközök köre is. Új elemként jelenik meg a gépjárművezetés-technikai képzés, emellett támogatás nyerhető irodabútorra, öltözőszekrényre, számítógépre és perifériákra, nyomtatókellékekre, oktatáshoz szükséges informatikai eszközökre.

A 2016-os pályázat a korábbihoz képest még rugalmasabb elszámolást biztosít, ráadásul a működési költségek és a szertárépítés, -felújítás esetén az egyesületek választhatják az elő-, vagy utófinanszírozás lehetőségét. A kiírás igazodott a jogszabályi változásokhoz, ezért ha a tavalyi pályázathoz képest nem történt változás a vezető személyében, illetve az adatokban, akkor nem kell csatolni az aláírásra jogosult személy aláírás mintáját és a bírósági kivonatot.

A pályázati dokumentumokat az önkéntes tűzoltó egyesületeknek április 25-ig kell eljuttatniuk a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokra. A pályázatok bejárják az előírt szolgálati utat, átesnek a szükséges ellenőrzéseken, az országos tűzoltósági főfelügyelőségre május 23-ig kell beérkezniük. Az anyagok elbírálása, valamint a támogatás jóváhagyása várhatóan június 15-ig megtörténik.