SAJTÓMEGHÍVÓ „TFA-FCC HUNGARY-Bük”, az ország legerősebb tűzoltója versenyre

2021. szeptember 02. 10:25

Idén ismét a Vas megyei Bük városa ad otthont az ország legerősebb tűzoltója tűzoltóversenynek szeptember 3-án, ahol két versenypályán követhetik nyomon a tűzoltók sportversenyét.

Az egyiken a Firefighter Combat Challenge, vagyis a hagyományos tűzoltófeladatok várnak a versenyzőkre, ezeket bevetési ruhában és légzőkészülékben kell időre teljesíteniük. A másikon a Toughest Firefighter Alive (TFA) feladatokban kell a legrövidebb idő alatt helytállniuk a tűzoltóknak. Egyebek mellett tűzoltótömlő szerelése, fektetése, súlyokkal való futás és erőpróba vár az indulókra. A két versenypályán elért részidők összeadódnak, és ezek alapján derül ki, melyik versenyző teljesítette legjobban és leggyorsabban a pályákat, ki 2021-ben az ország legerősebb tűzoltója. 

A rendezvény időpontja: 2021. szeptember 3.

Helyszíne: Bükfürdő, a fürdő nyári bejárata előtti parkoló

Program: 

08.30 MegnyitóKöszöntő beszédet mond: Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, igazgató, valamint Baranyai Róbert, Bük alpolgármestere

09.15-14.30 FCC és TFA verseny

13.00-15.30 Kísérő program: kézműves foglalkozások, népi fajátékok, gyermekfoglalkoztatók, ugrálóvárak

16.00-16.45 Záróünnepség, közreműködik: Katasztrófavédelem Központi Zenekara

19.00-22.00 Esti program: Ablánc Gyermek Néptánc Csoport Bük, Pannónia Allstar SKA Orchestra koncert, Ocho Macho koncert

Az eseményre Önt és szerkesztőségük munkatársait ezúton tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek!

További információért Dóka Imre tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hívható a +36206693613-as számon.