SAJTÓMEGHÍVÓ A katasztrófavédelem adventi bemutatójával egybekötött sajtótájékoztatóra

2021. november 24. 12:10

A katasztrófavédelem és az OPUS TIGÁZ Zrt. közös sajtótájékoztatót tart az adventi időszak veszélyeiről. A kilencedik kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság épülete előtt bemutatják azt is, hogy milyen gyorsan ég ki egy szobának berendezett konténer, vagyis miért nem szabad felügyelet nélkül hagyni az adventi koszorún, karácsonyfán égő gyertyát.

Évente hat-hétezer, vagyis naponta csaknem húsz lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. Ez a szám az adventi időszakban a duplájára is emelkedhet. Tavaly asztali koszorúk, elborult gyertyák és zárlatos fényfüzérek okoztak tüzet és árnyékolták be több család ünnepét. Veszprém megyében egy égő gyertya miatt gyulladt ki egy panzió tetőszerkezete, de Budapesten is számos alkalommal avatkoztak be a tűzoltók figyelmetlenségből adódó adventi tüzeknél, holott az ilyen esetek egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhetőek lennének. 

A bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón a katasztrófavédelem háromszáz füstérzékelőt, valamint az OPUS TIGÁZ Zrt-vel közösen félezer szén-monoxid-érzékelőt ad át a karitatív szervezeteknek, ezzel összesen nyolcszáz rászoruló család otthona válik biztonságosabbá. 

 

A rendezvény helyszíne:        IX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 

                                               1097 Budapest, Vágóhíd utca 13.

 

A rendezvény ideje:               2021. november 26. (péntek) 11:00 óra

 

Az eseményen részt vesz:      Fülep Zoltán tű. ezredes, mb. országos tűzoltósági főfelügyelő, BM OKF

                                               Torda Balázs, vezérigazgató, Opus Tigáz Zrt. 

 

A bemutatóra szerkesztőségük munkatársait tisztelettel meghívjuk, egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

 

További információért a katasztrófavédelem részéről Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36 20 669 3613-as számon, az OPUS TIGÁZ Zrt. részéről pedig Egyházi Nikoletta kommunikációs vezető a +36 30 332 5257-as telefonszámon.

 

Budapest, 2021. november 24.