SAJTÓMEGHÍVÓ - Tűzoltó műszaki mentőverseny Esztergomban

2022. április 27. 08:45

A katasztrófavédelem harmadik alkalommal rendezi meg az országos műszaki mentőversenyt. A versenyen a megyékből és a fővárosból az a hatfős csapat vehet részt, amelyik a területi fordulót megnyerte. Az esztergomi döntőn minden csapatnak más-más közlekedési baleseti szituációban kell bizonyítania felkészültségét. Sorsoláson dől el, hogy melyik csapat milyen közlekedési balesettel találja szembe magát a viadalon. A látványos gyakorlat során a bírók összetett szempontrendszer alapján pontozzák a tűzoltócsapatok munkáját, és alakul ki a végleges sorrend.

A katasztrófavédelem a versenyt azzal a céllal hívta életre, hogy bemutassa, egyúttal fejlessze a beavatkozói és irányítói állomány műszaki mentési ismereteit. A tűzoltók látványos, egy valós balesethez mindenben hasonlító, berendezett környezetben gyakorolhatják a sérült kimentésének, kiemelésének, ellátásának a menetét. A vetélkedőn fontos szerepet kap a csapatmunka és a beavatkozás közbeni kommunikáció is. 

A rendezvény időpontja: 2022. április 28. 07:00-19:00

Helyszíne: 2500 Esztergom, Schweidel József utca 50/c

Az eseményre Önt és szerkesztősége munkatársait ezúton tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek!

További információért Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36206693613-as számon.

Budapest, 2022. április 27.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kommunikációs Szolgálat