MEGHÍVÓ

2023. november 28. 15:24

Adventhez kapcsolódó tűzoltási bemutatóra

A katasztrófavédelem Budapest tizedik kerületében, egy bevásárlóközpont parkolójában mutatja be az érdeklődőknek az adventi időszak veszélyeit, így például azt, hogy milyen gyorsan ég ki egy szobának berendezett konténer az adventi koszorún felügyelet nélkül hagyott égő gyertyától.

Tavaly az advent időszakában asztali koszorúk, elborult gyertyák és zárlatos fényfüzérek is okoztak tüzet, több család ünnepét beárnyékolva. Az elmúlt évben csak szenteste három helyen – Debrecenben, egy Ötvenhatosok terén lévő ötödik emeleti lakásban, Kaposváron, a Sávház utca egyik lakásában, valamint Bács-Kiskun vármegyében, Tass település egyik otthonában – az adventi koszorún meggyújtott és őrizetlenül hagyott gyertyák okoztak lakástüzet. 

A katasztrófavédelem minden évben látványos bemutató keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy az ilyen esetek kis odafigyeléssel könnyen megelőzhetőek lennének, mégis évente hat-hétezer, vagyis naponta csaknem húsz lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. Ez a szám az adventi időszakban a duplájára is emelkedhet.  

 

A rendezvény helyszíne:        1103 Budapest, Sibrik Miklós út 32. Interspar Hipermarket vásárlói parkoló

A rendezvény ideje:               2023. november 30.(csütörtök) 16:30 óra

Az eseményen részt vesz:      Fülep Zoltán tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, BM OKF

                                                

A bemutatóra szerkesztőségük munkatársait tisztelettel meghívjuk, egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

 

További információért Dóka Imre tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hívhatóa +36 20 669 3613-as számon.

 

Budapest, 2023. november 28.