Hírek aloldal fejlécképe

Tudományos Tanács hírek

Jutalmazások a Magyar Tudomány Ünnepén 2023. december 01.

Egyebek közt az ágazati tudományos pályázatok díjait, valamint a tudományszervezői munkáért odaítélt Szabó András-érmeket és oklevelet is átadták azon a rendezvényen, amellyel lezárták a Magyar Tudomány Ünnepének belügyi fejezetét. A Belügyminisztérium márványaulájában megtartott találkozón a tárca tudományos tevékenységéhez kapcsolódó azon kutatók vettek részt, akik pályaművükkel figyelmet érdemeltek ki és jutalomban részesültek, valamint ott voltak azok a szakemberek is, akik tudományszervezési munkájukkal kiemelkedőt alkottak az elmúlt időszakban.

Fókuszban az adatvédelem és az adatbiztonság 2023. november 23.

November 22-én hetedik alkalommal gyűlt össze az online térben a hallgatóság azon a tudományos konferencián, amelyet a rendvédelmi adatvédelmi és adatbiztonsági témakörben hirdetett meg a Belügyi Tudományos Tanács és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa.

A vizsgálati trendektől a mesterséges intelligenciáig 2023. november 16.

Harmadik alkalommal tartott konferenciát az iparbiztonsági és katasztrófavédelmi hatósági kutatások témakörében a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács november 15-én az online térben.

Módosult a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács pályázatok leadásának határideje 2023. október 09.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) október 30-ig várja azokat a tudományos pályaműveket, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületének gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Még lehet indulni a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács pályázatán 2023. szeptember 04.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) szeptember 27-ig várja azokat a tudományos pályaműveket, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületének gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai – konferencia Kecskeméten 2023. július 06.

Immár hetedik alkalommal rendezte meg a „Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai” elnevezésű konferenciát a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács és a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága. A július 5-én Kecskeméten megtartott rendezvény megszervezésében a Bács-Kiskun Vármegyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja, valamint az MMK Tűzvédelmi Tagozat és a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesület is részt vett.

Tudományos interdiszciplináris pályázat 2023. május 25.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületének gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

A polgárőrség a változó világban 2022. december 06.

Tíz éves jubileuma alkalmából ünnepi ülést tartott az Országos Polgárőr Szövetség. A Belügyminisztérium márványtermében december 2-án megtartott rendezvény a Magyar Tudomány Ünnepe előtti tisztelgés is volt egyúttal.

A Belügyi Tudományos Tanács záróünnepsége 2022. november 25.

November 25-én, a Belügyminisztériumban tartották a Belügyi Tudományos Tanács őszi ülését, amely egyben a Magyar Tudomány Ünnepe belügyi fejezetének zárórendezvénye is volt. A találkozón adták át az ágazati tudományos pályázatok, köztük a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács (KTT) pályázatának díjait.

Még nem késő pályázni! 2022. szeptember 08.

Szeptember 28-ig nyújthatják be pályaművüket mindazok, akik a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületét érintő, a pályázati kiírásban szereplő témát választottak és indulnak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa által kiírt pályázaton.

Hatodszor is tűzvizsgálói konferencia Kecskeméten 2022. július 07.

Nagy érdeklődés kísérte a sorrendben hatodik, „Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai” elnevezésű konferenciát július hetedikén Kecskeméten. Az előadások a tűzesetekhez kapcsolódó tűzoltási, hatósági, mérnöki, szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a vizsgálat módszertana, illetve a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés fejlesztése érdekében.

Tudományos pályamű elkészítésének lehetőségét kínálja a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács 2022. június 02.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületein a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.