Tagok

Dr. Bérczi László PhD egyetemi adjunktus

  • Munkahely: Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács
  • Rendfokozat: tű. dandártábornok
  • Beosztás, munkakör: Tag
  • Levélcím: 9700 Szombathely, Ady Endre tér 1.
  • Telefon: 06 94 513 431
  • E-mail cím: xgg@xngirq.tbi.uh
Dr. Bérczi László PhD egyetemi adjunktus fotója

Önéletrajz:

Több, mint húszéves pályafutása során széleskörű gyakorlatot, szakmai tapasztalatot szerzett a tűzoltóság, a tűzvédelem területén vidéken és a fővárosban egyaránt.
Csaknem 17 éve dolgozik különböző vezetői beosztásokban, számos nagy fővárosi tűz- és káresetnél látott el irányítói feladatokat. Szakmai irányítói tevékenységén kívül részt vesz a tűzoltási és tűzvédelmi hatósági szakemberek felkészítésében, különböző szaktanfolyamokon, szakmai fórumokon tart előadásokat, illetve szakmai és civil szervezetek tevékenységében vállal szerepet. Tagja a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsnak, vezetője a tűzvédelem munkacsoportnak, elnöke a CTIF Magyar Nemzeti Bizottságának. A Rendészeti Szakvizsga Bizottság Katasztrófavédelmi és Tűzvédelmi Albizottsága tagjaként rendészeti szakvizsgáztatásra jogosult. Több szakmai publikációja jelent meg a tűzvédelem területén. A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar címzetes egyetemi docense. A fentieken túl veszélyesáru-szállítási biztonsági tanácsadói végzettséggel is rendelkezik.

Szakmai pályája:

1994-2000Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Karcagi Hivatásos Tűzoltóságon szolgált, 1997-től vezetői beosztásban (parancsnok-helyettes).
2000-2000a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon mentésszervezési osztályvezető
2000-2001a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon megbízott osztályvezető
2001-2010a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon különböző vezetői beosztásokat – kerületi parancsnok-helyettes, tűzoltási osztályvezető, a hírközpont csoportvezetője, főosztályvezető-helyettes, főosztályvezető – töltött be
2010-a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője

Tanulmányok:

Az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán tűzvédelmi mérnöki diplomát szerzett, majd elvégezve a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Védelmi Igazgatási Szak katasztrófavédelmi szakirányát, okleveles védelmi igazgatási manager lett. 2014-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Műszaki Doktori Iskolán doktori címet szerzett. Tudományos eredményei jól hasznosíthatók az alap- és középfokú, illetve a szakspecifikus BSc és MSc képzésein történő oktatásban.

Kitüntetések:

Szolgálati Érdemjel ezüst fokozata - 2009.
Köztársasági Érdemjel - 2010.
Szent Flórián Érdemjel - 2011.