Tagok

Dr. habil Vass Gyula PhD egyetemi docens

  • Munkahely: Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács
  • Rendfokozat: tű. ezredes
  • Beosztás, munkakör: Tag
  • Levélcím: 9700 Szombathely, Ady Endre tér 1.
  • Telefon: 06 94 513 431
  • E-mail cím: xgg@xngirq.tbi.uh
Dr. habil Vass Gyula PhD egyetemi docens fotója

Szakmai pályája:

Tűzoltói pályáját a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon 1982-ben beavatkozó tűzoltóként kezdte, majd 1987-től a tűzmegelőzési szakterületen töltött be vezetői beosztásokat a BM Tűzoltóság Országos Parancsnokságon. A 2000-ben megalakult BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon főosztályvezetőként először a tűzmegelőzési, majd a veszélyes üzemi és veszélyes áru-szállítási szakterületek országos szakirányítói tevékenységében nemzetközi és európai uniós szabályozások hazai alkalmazását segítette elő.

Három évtizedes tűzvédelmi és iparbiztonsági szakirányítói vezetői tapasztalattal rendelkezik. A felsőoktatásban az oktatói, vizsgáztatói és oktatásszervezői tevékenységét több mint tizenöt éve látja el, amelynek keretében részt vett az iparbiztonsági nemzeti felsőoktatás kialakításában. 2017. óta vezeti a Katasztrófavédelmi Intézetet, jelenleg a tűzvédelmi mérnöki alapképzési szaknak az egyetemen történő indításán dolgozik.

Tanulmányok:

Dr. Vass Gyula tű. ezredes, PhD, habilitált egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének vezetője. Okleveles építőmérnöki és tűzvédelmi mérnöki végzettséggel, katonai műszaki tudományok területén doktori fokozattal rendelkezik.