AKTUÁLIS HÍREINK

Az esőzések után egyre több a szúnyog 2024. május 27.

A héten kilenc vármegye százkilencvenöt településén, csaknem harminchétezer hektáron folytatódik a központi szúnyoggyérítés. Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt folyamatos a szúnyogok elleni védekezés. A csípőszúnyogok lárvái az állandó vizek védett, növényzettel borított szegélyzónáit kedvelik, de az áradások és esőzések után kialakuló ideiglenes vizekben is fejlődnek.

Nem csak a gyermekeké volt a gyermeknap 2024. május 26.

A Nyitott szertárkapuk eseménye az idei tapasztalatok szerint is sokkal inkább összetett családi program, semmint kizárólag gyermekrendezvény volt. Bár a gyermeknaphoz kapcsolódva nyitotta meg kapuit a katasztrófavédelem, idén is készültek felnőtteknek szóló bemutatókkal, interaktív programokkal a befogadó laktanyák.

Monszunszerű esőben teljesített a HUNOR 2024. május 24.

Megfelelt az ENSZ INSARAG irányelveknek és a módszertani követelményeknek a HUNOR mentőszervezet az előminősítésen.

Finisben az idei alkotópályázat 2024. május 23.

Május 23-án elbírálták az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma közös pályázatának pályaműveit.

Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok 2024. május 22.

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen

VIHARJELZÉS

Balaton

MÁSODFOK

Balaton illusztráció

Fertő-tó

ELSŐFOK

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

ELSŐFOK

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció