AKTUÁLIS HÍREINK

Ülésezett a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság 2023. november 27.

On-line videokonferencia keretében, november 27-én tartotta meg éves rendes ülését a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság. A 2014 decemberében megalakult testület olyan tűzvédelmi műszaki irányelveket dolgoz ki, amelyek segítik a tervezőket, kivitelezőket, üzemeltetőket az Országos Tűzvédelmi Szabályzat tűzvédelmi követelményeinek teljesítésében.

Újabb halálos tűzeset 2023. november 27.

Nem egészen három órával a tragikus kimenetelű isaszegi eset után újabb halálos tűzesethez riasztották Pest vármegye tűzoltóit. Dél körül érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányításához, hogy Halásztelken kigyulladt egy épület és a benne tartózkodó ember ruházata. Két tűzoltóegység vonult a Katona József utcai ingatlanhoz, kiérkezésükkor a tíz négyzetméteres kisház előtt fél négyzetméteren hulladék égett.

Új oktatóteremmel bővült a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ 2023. november 27.

Továbbfejlesztett eszközpark, megújult vármegyei főügyeletek és egy modern oktatóterem szolgálja a katasztrófavédelem beavatkozó és döntéshozó állományát. Mindez a katasztrófavédelem KEHOP-1.6.0-15-2022-00029 azonosító számú, „Hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok műveletirányítási tevékenységének hatékonyságnövelése” elnevezésű projektje keretében, a Széchenyi 2020 program égisze alatt valósult meg. A projekt zárórendezvényén, az oktatóterem átadásán a huszonegyedik század legkorszerűbb technológiai és informatikai megoldásait mutatták be a szakemberek.

Halálos tűzeset Isaszegen 2023. november 27.

Hétfő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Isaszegen, a Rákóczi utcában kigyulladt egy családi ház. A száz négyzetméteres ingatlan hálószobájában csaptak fel a lángok, az épület füsttel telítődött. Egy idős nőt a hozzátartozói vittek ki az épületből, megkísérelték újraéleszteni, azonban nem jártak sikerrel.

Halálos szén-monoxid-mérgezés Gellénházán 2023. november 25.

Pénteken este a mentőszolgálattól érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Zala vármegyei Gellénházán egy fürdőkádban fekvő magatehetetlen középkorú férfi ellátása közben jelzett a mentők szén-monoxid-mérő készüléke.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen