AKTUÁLIS HÍREINK

Indul a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés 2024. április 16.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.

Földrengés volt Ausztriában 2024. április 14.

A 3,1-es erősségű földmozgást Bécsújhely térségében a bécsújhelyi lakosság is érzékelte.

Tudományos sikerek 2024. április 12.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán idén tavasszal is megrendezték az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek három tagozatában összesen tizenhét pályaművet mutattak be a tudományos élet iránt érdeklődő hallgatók, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet diákjai is.

Idén is ott van a katasztrófavédelem a Construmán 2024. április 11.

Öt napon keresztül, április 10-től április 14-ig várja látogatóit a CONSTRUMA Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás. A CONSTRUMA a hazai legnagyobb, nemzetközileg is elismert építőipari szakkiállítás: 55 ezer négyzetméteren több ország mintegy ötszáz kiállítója mutatja be újdonságait. Tematikája lefed mindent, ami az építkezéshez szükséges, vagyis amire az építőipari szakembereknek vagy az építkezőknek szüksége van. És ebből az otthonok tűzvédelme sem maradhat ki.

Gyorsforgalmi úton történt baleset gyors és hatékony kezelése 2024. április 10.

Katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatot tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. a rendőrség, a mentőszolgálat, a vöröskereszt és a Duna-Intertoll Zrt. bevonásával.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen

VIHARJELZÉS

Balaton

Nincs viharjelzés

Balaton illusztráció

Fertő-tó

Nincs viharjelzés

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció