AKTUÁLIS HÍREINK

Erősödött a szúnyogártalom – 85 ezer hektáron kell beavatkozni 2023. május 30.

A nyugati és középső országrészben a folyókon levonult árhullám miatt jelentős méretű szúnyogtenyészőhelyek jöttek létre. A vízpartokon a szúnyogok tömeges jelenléte érzékelhető, szaporodásukat a meleg időjárás segíti. A katasztrófavédelem regionálisan szervez kezeléseket, a vizes élőhelyeken lárvák elleni biológiai módszerrel védekeznek, a lakóövezetekben lévő kifejlett szúnyogokat permetezéssel gyérítik.

Újabb földrengés volt Romániában 2023. május 29.

Arad közelében regisztrálták a 3,4-es erősségű földmozgást.

Nyitott szertárkapuk 2023. május 28.

Négyszázhat helyszínen várta a gyerekeket a katasztrófavédelem gyereknapon. A Nyitott szertárkapuk programjai országszerte népszerűek voltak, valamennyi helyszínen rengetegen éltek az évente egyszer adódó lehetőséggel, hogy betekintést nyerjenek a tűzoltólaktanyák életébe.

III. Vízminőség-védelmi kárelhárítási gyakorlat 2023. május 26.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság közös szervezésében, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság közreműködésével május 26-án harmadik alkalommal tartottak országos vízminőség-védelmi kárelhárítási gyakorlatot.

Búvárképzéssel folytatódik a katasztrófavédelem egyik legösszetettebb projektje 2023. május 26.

Speciális árvízi, valamint erdő- és avartüzek oltására alkalmas mentőegységek jöhetnek létre a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, „EU polgári védelmi komplex modulok létrehozása, fejlesztése” elnevezésű projekt keretében. A projekt részeként május 26-án egy képzés zajlott, amelynek Baja adott helyet.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen

VIHARJELZÉS

Balaton

Nincs viharjelzés

Balaton illusztráció

Fertő-tó

Nincs viharjelzés

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció