AKTUÁLIS HÍREINK

12 vármegye 297 településén folytatódik a szúnyoggyérítés 2024. július 22.

A héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A kifejlett szúnyogok elleni földi védekezés a Szigetközben, a Dunakanyarban, a Tisza-tónál, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye több településén folytatódik. A héten pótolják a szeles időjárás miatt Békés vármegyében elmaradt múlt heti kezeléseket is. A platós gépjárművekről végzett permetezést az esti, éjszakai órákban hajtják végre. A gyérítések pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Meghalt dr. Mórocz Béla nyugállományú polgári védelmi alezredes 2024. július 19.

2024. június 22-én életének 66. évében meghalt dr. Mórocz Béla nyugállományú polgári védelmi alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Önkormányzati és Helyreállítási Főosztály egykori főosztályvezető-helyettese.

Halálos tűz Budapesten 2024. július 18.

Egy háromemeletes társasház egyik harmadik emeleti lakása égett mintegy tizenöt négyzetméteren. Nem sokkal dél előtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a tizenegyedik kerületben egy háromemeletes társasház egyik harmadik emeleti lakásából füst áramlik ki. A tűzoltók három járművel percek alatt a Mezőkövesd úti társasházhoz vonultak, ahol az egyik harmincöt négyzetméteres lakás konyhája, étkezője és előtere égett. A tűzoltók oltás közben találták meg az idős lakó holttestét. Az egységek a tüzet néhány perc alatt megfékezték, gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a társasház többi lakására és tetőszerkezetére nem terjedt át.

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás 2024. július 17.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján az ország egész területére vonatkozóan 2024. július 19-én (péntek) 00:00 órától 2024. július 21-én (vasárnap) 24:00 óráig fenntartja a hőségriasztást, azonban harmadfokról másodfokra módosítja.

Földrengés volt Balatonkiliti határában 2024. július 17.

2,1-es magnitúdójú földmozgást regisztráltak a város közelében.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen

VIHARJELZÉS

Balaton

ELSŐFOK

Balaton illusztráció

Tisza-tó

ELSŐFOK

Tisza-tó illusztráció

Fertő-tó

Nincs viharjelzés

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció